Biden Açiklamasi 'Francis Scott Key Köprüsü'nün Yikilmasinin Kasitli Bir Eylemin Sonucu Olduguna Dair Hiçbir Belirti Yok'

ABD Baskani Joe Biden, kargo gemisinin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü’nü çarparak yikmasina iliskin yaptigi açiklamada, "Francis Scott Key Köprüsü’nün çökmesinin kasitli bir eylemin sonucu olduguna dair hiçbir belirti yok” dedi.

Biden Açiklamasi 'Francis Scott Key Köprüsü'nün Yikilmasinin Kasitli Bir Eylemin Sonucu Olduguna Dair Hiçbir Belirti Yok'
ABD Baskani Joe Biden, Beyaz Saray’da kargo gemisinin çarpmasi sonucu yikilan Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü’ne iliskin açiklamalarda bulundu. Biden, Francis Scott Key Köprüsü’nün yikilmasinin kasitli bir eylemin sonucu olduguna dair hiçbir belirti olmadigini belirterek, federal hükümetten genis çapli bir müdahale sözü verdi.

Washington DC ve Delaware arasinda gidip gelirken Francis Scott Key Köprüsü üzerinden "pek çok kez" geçtigini belirten Biden, "Niyetim federal hükümetin bu köprünün yeniden insasinin tüm maliyetini karsilamasi. Kongre’nin bu çabami desteklemesini bekliyorum. Bu biraz zaman alacak” dedi.

Köprüye çarparak yikilmasina neden olan geminin sahibi olan sirketin köprünün yeniden insasi için ödeme yapmasi gerekip gerekmedigini soran bir muhabire yanit veren Biden, "Bunun olmasini beklemeyecegiz" ifadelerini kullandi. Biden, "Ekibime limanin yeniden açilmasi ve köprünün mümkün olan en kisa sürede yeniden insa edilmesi için ellerinden geleni yapmalari talimatini verdim" dedi.

Baltimore’u ziyaret etmeyi planlayip planlamadigina iliskin bir soruya cevap veren Biden, "Planliyorum, hem de elimden geldigince çabuk" dedi.

Biden, ayrica kayip kisi sayisinin 6 oldugunu ve sayinin degisebilecegini aktardi.

Nehre düsen 6 kisiyi arama çalismalari sürüyor

Singapur bandirali kargo gemisi Dali, Patapsco Nehri üzerinde yer alan Francis Scott Key Köprüsü’ne yerel saatle 01.35’te çarpmisti. Gemi, çarpmadan önce motor arizasi yasadigini belirtmis ve imdat çagrisinda bulunmustu. Yetkililer, köptüyü trafige kapatmisti.Çarpmanin etkisi ile köprü saniyeler içinde yikilmisti. Kazada, nehre düsen 6 kisiyi arama çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA