Milletvekilleri Borusan Lojistik'te Ki Isçi Krizini Çözmek Için Bir Araya Geldi Açiklamasi 4 Isçi Tekrar Alindi

Borusan Lojistik’e ait limanda sendikaya üye olan 4 isçinin isten çikarilmasi sonrasi baslayan protesto gösterilerinin ikinci günüde polis müdahalesi yasandi. Durum üzerine olay yerine çok sayida milletvekili giderken, 4 isçi geri alindi. Yapilan eylemler sonrasi Liman Is Sendikasi ile görüsmeler sürecegi ögrenildi.

Milletvekilleri Borusan Lojistik'te Ki Isçi Krizini Çözmek Için Bir Araya Geldi  Açiklamasi 4 Isçi Tekrar Alindi
Isçi sendikalari ile Borusan Lojistik A.S arasinda 1963’ten itibaren devam eden mücadele devam ediyor. Isçiler, sendikaya üye olan çalisanlarin Borusan A.S tarafindan isten çikarildigini iddia ederek fabrika önünde eylemde bulundu. Eylemin 2.gününde isçiler polis müdahalesiyle karsilasti. Çevik kuvvet ekiplerinin liman sahasindan çikarmak için operasyon düzenlerken, diger çalisanlar ve çalisanlarin aileleri liman girisinde sloganlar ve alkislarla içeride kalanlara destek verdi. Içeride çalisanlarin kendilerini vinçler kilitledigi ve limani terk etmemek için direndikleri ögrenildi.

Milletvekilleri olay yerine geldi

Sorunlarin çözülmesi için bir araya gelen MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zirhlioglu, IYI parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoglu ve Hasan Toktas, Gemlik Belediye Naskani Ugur Sertaslan, AK Parti Ilçe Baskani Mehmet Tasar, MHP ilçe Baskani Emrah Keskinden, AK Parti Belediye baskan adayi Refik Yilmaz, IYI Parti Belediye Baskan adayi Ertugrul Yavuz, Ilçe Kaymakami Hasan Göç ve liman yöneticileri ile sorunun çözümü için bir araya geldiler. Eylemler sonrasi 4 isçi yapilan görüsmeler sonrasi tekrar ise alinirken, yapilan açiklamada Liman Is Sendikasi ile görüsmeler sürecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA