Çukurca'da Nevruz Bayrami Coskuyla Kutlandi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Nevruz Bayrami coskuyla kutlandi.

Çukurca'da Nevruz Bayrami Coskuyla Kutlandi


Çukurca Kaymakamligi, Çukurca Belediyesi ve Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan hazirlanan etkinlik Belediye kapali spor salonunda kutlanildi. Giriste demirin dökülmesi ve Nevruz atesinin yakilmasi ile baslayan etkinlik atesin üzerinden atlanmasinin ardindan etkinlige daha sonra istiklal marsi ve saygi durusuyla devam edildi.

Nevruz programinda konusan Çukurca Kaymakami Mert Kumcu "Geleneklerimizde her yil baharin gelisiyle kutlanilan Nevruz Bayrami bahari müjdelemektedir. Nevruz, kardeslik baris ve yeni gün demektir. Bölgemizde huzurla kutladigimiz Nevruz Bayrami geçmisteki yasanilan huzursuzluklari da bertaraf edip güzel bir ortamda hep birlikte kutlamanin gururunu yasiyoruz" dedi.



Programda söz alan Çukurca Belediye Baskani Ensar Dündar ise Nevruz Bayraminin Tabiatin yeniden canlandigini ve kardesligimizin pekistirildigi gün olarak kutladigimiz büyük bir bayram oldugunu belirtti.



Nevruz Bayrami’nda çesitli yarismalar düzenlendi.

Yarismada dereceye giren katilimcilara ödüller verilirken daha sonra programa Rengi Hakkari Sanat toplulugunun Kürtçe ve Türkçe sarkilari esliginde asker ve yöresel elbiselerini giyen vatandaslar kol kola halay çekerek güzel anlarin yasanmasina sahit olundu. Nevruz programina Çukurca Kaymakami Mert Kumcu ,Çukurca 2.Hudut Tugay Komutani Tuggeneral Ahmet Atilla Dündar, Çukurca Belediye Baskani Ensar Dündar, Ilçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Çukurca Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Binbasi Engin Çaglayan, Gençlik ve Spor Müdürü Çinar Çiftçi, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA