Baskan Ekinci Açiklamasi 'Sorgun Tamamlanan Projelerle Gelisip Büyüdü, Nüfusu Ciddi Oranda Artti'

Göreve geldikleri ilk 5 yilda tamamlanan projelerle ilçenin sehir hüviyetine kavustugunu belirten Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, Sorgun nüfusunun son 2 yilda ciddi oranda artigini ve ilçenin gelisip büyüdügünü söyledi.

Baskan Ekinci Açiklamasi 'Sorgun Tamamlanan Projelerle Gelisip Büyüdü, Nüfusu Ciddi Oranda Artti'
Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, kentte görev yapan basin mensuplariyla iftarda bir araya geldi. Programinin ardindan Baskan Ekinci, Alper Gezeravci Kültür Merkezi’nde basin mensuplarina yapimi devam eden ve gelecek 5 yilda planlanan yaklasik 20 proje hakkinda bilgiler verdi. Ilçenin alt yapi ve üst yapi çalismalarini sorunsuz bir sekilde sürdürdüklerini belirten Ekinci, turizmden spora, enerjiden sosyal hayata, trafik ve sanayiden tarim ve hayvanciliga kadar çok sayida projeyi basin mensuplari ile paylasti. Yozgat’in ögrenci kenti oldugunu ve ilden Sorgun’a vatandaslari çekmek için 550 bin metrekare alan üzerine macera parki, oyun alanlari, go-kart pisti ve paint ball alanlarinin bulundugu Tabiat Parki Projesi’ni hayata geçireceklerini belirten Baskan Ekinci, Yöresel Lezzetler Duragi Projesi’yle de üretime katki saglayacak bir alan olusturacaklarini ifade etti.



Ilçeye ikinci büyük meydan yeri kazandirilacak

Sorgun’un termal kaynaklardan yeterince faydalanamadigini ve bunun için Termal Kaplica Tesisleri’ni devreye sokacaklarini vurgulayan Ekinci, ilçeye 400 araç kapasiteli otoparki bulunan ikinci büyük meydan yerini kazandirmak için Hürriyet Meydani Projesi’ni baslatacaklarini belirtti.

Proje ile esnaf otopark hizmetinden ücretsiz yararlanacak ve ilçe merkezindeki trafik rahatlayacak.

Otobüs terminali ilçe disina tasinacak

Gerçeklestirilecek projelerin en basinda otobüs terminali projesi geldigini ve terminalin ilçe disina tasinacagini bildiren Ekinci, bu sayede Sorgun’un daha da genisleyerek ileri seviyeye gelecegini söyledi.

Mobilyacilar Sitesi Projesi’ne de önem verdiginin altini çizen Ekinci, 3 bin metrekare alana yapilacak olan proje ile Sorgun’dan bir mobilya markasi çikacagina inandigini vurguladi.

Toplu tasimadaki sorunlar bitecek

Sorgun’da hayvancilik sektörünün çok iyi durumda oldugunun altina çizen Ekinci, Gida, Hayvancilik Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile bölgede et, süt entegre tesisleri ile biogaz sistemleri kurularak hayvancilikla ugrasanlarin desteklenecegini bildirdi. Ilk 5 yillik dönemde toplu tasima ile ilgili büyük sikinti yasadiklarini da belirten Ekinci, yeni dönemde toplu tasima hatti projesi ile ulasimin belediyenin mülkiyetinde olacagi müjdesini verdi. Ekinci, “Türkiyemkart” uygulamasi ile ulasima farkli bir boyut kazandiracaklarini ifade etti.



Projeler 5 yilda tamamlanacak

Bulvar çalismalari, asevi, hilal evleri, nikah salonu, yari olimpik yüzme havuzu, dere islahi, sehitlik aniti gibi projelerden bahseden Ekinci, 5 yilda bu projeleri tamamlayarak Sorgun halkinin hizmetine sunacaklarini belirtti.

Baskan Ekinci, son olarak açiklanan yatirimlarin tamaminin yerinin, projesinin, imarinin yapildigini ve bütçede de herhangi bir sorun yasamadiklarini anlatti.

Baskan Ekinci, toplantiya katilan basin mensuplarina tesekkür ederek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA