Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Genel Baskanligina Seçildi

Bitkilerin profesörü olarak bilinen Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Baskanligina seçildi. Karabulut, Türkiye’nin saglik turizminde bölgesel bir çekim merkezi haline dönüstügünü söyledi.

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Genel Baskanligina Seçildi
Merkezi Ankara’da bulunan Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Baskanliginin Olagan Genel Kurulu genis katilimli olarak yapildi. Yapilan seçimde Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Baskanligi’na Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin de kurucu Rektörü olan Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut seçildi. Federasyon merkezinde yapilan Olagan Genel Kurul’da 600 delegasyon oy kullanirken Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut federasyonun yeni baskani seçildi. Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Baskanligina seçilen Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, kendisine hizmet etme firsatini veren tüm delegelere tesekkür ederek, “Seçimin tüm insanliga, milletimize ve camiamiza hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Türkiye’nin iklimi, denizi, kumsallari, termal kaynaklari ve yaylalari ile medikal turizm de alternatif saglik turizmi için en ideal bölge oldugunu ifade eden Karabulut, “Ayni zamanda ülkemiz medikal saglik turizmi açisindan ülke genelindeki üniversite hastaneleri, egitim ve arastirma hastaneleri, sehir hastaneleri ve özel saglik kuruluslari ile kaliteli hizmetin odak noktasidir. Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa ve Antalya gibi sehirlerin dünya genelindeki taninirligi, devlet politikasi haline gelmis, turizm altyapisi ve dünya turizm pazarindan aldigi pay ile Türkiye iyi bir planlama sayesinde saglik turizminde de arzulanan noktaya ulasacaktir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde özellikle pandemi döneminde, ülkemiz saglik turizminde bölgesel bir çekim merkezi haline dönüsmüstür” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Istatistik Kurumu (TUIK) verilerine göre 2023 yilinda da toplam 1 milyon 398 bin 504 kisinin saglik hizmeti almak için yurt disindan Türkiye’ye geldigini belirten Karabulut, “Geçen yil saglik turizminden 2 milyon 307 bin 130 dolar gelir elde edildi. Önümüzdeki yillarda Türkiye’ye saglik turizmi sayesinde gelecek hastalardan yaklasik 20 milyar dolarlik bir katma deger kazanilacagi düsünüldügünde, konunun ülkemiz açisindan ne denli önemli oldugu ortaya çikmaktadir.” dedi.

Yabanci ülkelerden gelen hastalarin en çok tercih ettigi klinik branslari da ifade eden Karabulut, “Sirasiyla kadin hastaliklari, iç hastaliklari, göz hastaliklari, tibbi biyokimya, genel cerrahi, dis hekimligi, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastaliklari ve kulak-burun-bogaz branslarina yabanci hasta ilgisi çok. Saglik turizmi alaninda faaliyet gösteren firmalarin kurumsallasma, pazarlama, altyapi ve kapasite gelistirmelerine yönelik finansman destekleri saglanarak, genis alanlarda ihtiyaç duyulan yatirimlarin finanse edilmesi çalismalarina Ankara Saglik Turizmi Federasyonu olarak, bir an önce baslamak için sabirsizlaniyoruz’’ seklinde konustu.



“Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’a ve ekibine olan güvenimiz tamdir”

Seçim sonrasi Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu Genel Merkezi’nden yapilan yazili açiklamada ise ‘Kisa sürede yürütülen çalismalarla dikkat çeken Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) henüz ikinci yilinda Tip Fakültesi’ni Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut önderliginde kurmayi basarmistir. MTÜ kurulusunda sadece aktif 1 fakülte ve 8 Meslek Yüksekokulu’na sahipken, yalnizca üç buçuk yilda tam 6 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul ve 1 lisansüstü enstitüye sahip oldu. MTÜ, akademik faaliyetlerin yani sira toplumsal katki ile geleneksel ve tamamlayici tip çalismalari da yürüten 11 uygulama ve arastirma merkezine Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un önderliginde kavusmustur. Sayin Karabulut, su anda Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Tip Fakültesi Tibbi Biyokimya ögretim üyesi olup, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekanligi, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlügü ile Türkiye’de Ilk Evde Bakim Hizmetleri Bölümü ve Geriatri ile Onkoloji ve Akreditasyon Sorumlulugu yapmistir. Saglik turizmi alaninda Sayin Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’a ve ekibine olan güvenimiz tamdir. Kendisine ve ekibine basarilar dileriz. Ülkemize ve camiamiza hayirli ugurlu olsun” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA