Izmir'de Metro Istasyonu Cinayetiyle Ilgili 7 Tutuklama

Izmir’in Konak ilçesinde metro istasyonu girisinde meydana gelen, 1 kisinin hayatini kaybettigi 2 kisinin yaralandigi silahli saldiriyla ilgili gözaltina alinan 9 kisiden 7’si tutuklandi. Olayin geçmise dayali alacak-verecek anlasmazligindan kaynakli husumetten meydana geldigi ileri sürüldü.

Izmir'de Metro Istasyonu Cinayetiyle Ilgili 7 Tutuklama
Olay, 19 Mart günü Konak ilçesi Halkapinar Metro girisinde meydana geldi. Kimligi belirsiz kisi veya kisilerin silahla atese açmasi sonucu Çetin Ermis (71) vücuduna isabet eden mermilerden dolayi agir yaralandi. Olay aninda seken kursunlar ise o esnada metroya binmeye çalisan I.A. (47) ve Ü.E.’nin (32) de hafif sekilde yaralanmasina neden oldu. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Agir yaralanan ve hastaneye kaldirilan Çetin Ermis, müdahaleye ragmen hayatini kaybetti. Ermis’in cenazesi Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Diger 2 yaralinin ise durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

2 süpheli ve yardim edenler belirlendi

Olayla ilgili Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan baslatilan çalismalar sonucu, silahli saldiriyi O.K. (29) ve H.D.’nin (31) gerçeklestirdigi belirlendi. Polis ekiplerince adresleri belirlenen 2 süpheli, suç aleti tabancayla birlikte yakalandi. Ayrica yapilan çalismalar kapsaminda, olayi gerçeklestiren 2 kisiye yardim ettikleri tespit edilen A.K. (29), M.F.K. (34), Ö.Ç. (29), H.E. (41), H.Y. (34), I.Ü. (24) ve H.Y. (34) de ekipler tarafindan gözaltina alindi.

Alacak-verecek husumeti varmis

Emniyetteki islemleri tamamlanan süphelilerden silahli saldiriyi gerçeklestiren O.K. ve H.D.’nin yani sira M.F.K., H.E., H.Y., I.Ü. ve H.Y., çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, A.K. ve Ö.Ç. adli kontrol sartiyla serbest kaldi. Cinayetin taraflar arasindaki eskiye bagli alacak-verecek anlasmazligi sonucu husumetten kaynakli oldugu ileri sürüldü.

Olayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA