Hüyük'te Atil Tarim Alanlari Aspir Ekilerek Üretime Kazandiriliyor

Konya’nin Hüyük ilçesinde atil tarim alanlarinin üretime ve ülke ekonomisine kazandirilmasina yönelik yürütülen çalismalar devam ediyor.

Hüyük'te Atil Tarim Alanlari Aspir Ekilerek Üretime Kazandiriliyor
Hüyük Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitüsü isbirligi ile ilçede tarimsal yeniliklerin yayginlastirilmasi ve atil tarim arazilerinin degerlendirilmesi kapsaminda Tolca Mahallesinde aspir (Koç-42) demonstrasyonu takibinin yapildigi bildirildi.

Yürütülen çalismalarla verimsiz araziler degerlendirilirken ekimi yapilan aspir tarlalari da kurumda görevli teknik personel tarafindan kontrol edilerek incelendi. Incelemelerde herhangi bir sikinti ile karsilasilmadigi aktarildi.

2019 yilinda Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Enstitüsü tarafindan gelistirilen Koç-42 aspir çesidinin özellikle kurakliga dayanikli bir tür olmakla birlikte tohumunun yazlik ve orta erkenci, yagisa tepkisinin iyi, es zamanli olgunlasmaya sahip yüksek verimli bir çesit oldugu belirtiliyor. Iç Anadolu, Dogu ve Güneydogu gibi özellikle yaz döneminin kurak geçtigi kiraç alanlarda ekilmesi tavsiye edilen bu bitkide kuru sartlarda dekarda 200-250, sulu sartlarda ise 300-400 kilograma kadar ürün alinabildigi kaydedildi.
Kaynak: İHA