Milli Savunma Bakani Güler, Bayburt'ta Gençlerle Bulustu

Üni Aktif Genç Liderler Ögrenci Toplulugunun (ÜNIAK) düzenledigi "Gençlik Askiyla Bayburt" etkinliginde ögrencilerle bir araya gelen Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Türkiye yüzyilinin milli savunma vizyonunu, millî teknoloji hamlesini ve savunma sanayii programini paylastigi gençlerin yönelttigi sorulari yanitladi.

Milli Savunma Bakani Güler, Bayburt'ta Gençlerle Bulustu
Bir dizi ziyaret için memleketi Bayburt’u tesrif eden Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen "Gençlik Askiyla Bayburt" programinda bulustugu genç ögrencilerin coskulu karsilasmasiyla salona giris yapti. TeknoFest gençliginin gözdesi olan savunma sanayiinin bas mimarlari arasinda yer alan Bakan Güler’i sabirsizlikla bekleyen ögrenciler, tanitim videolarini ve marslari heyecanla takip ettiler. Sözlerine, Bayburt Üniversitesinin son dönemlerdeki proje ve spor basarilarindan övgüyle ve takdirle bahsederek baslayan Bakan Güler, basarinin en önemli örneklerinden biri olan savunma sanayiini isaret ederek büyük hedefler beklentisinde olduklarini söyledi.



Türkiye Yüzyili vizyonuna emin adimlarla ilerlemenin lokomotif güçlerinden biri olan savunma sanayii hamlelerini anlatan ve bu alanda çesitli videolar izleten Bakan Güler, bu önemli vizyonda gençlere büyük sorumluluklar ve hayal ortakliklari düstügünü ifade etti.

Hitabinin ve konusmasinin ardindan ögrencilerin sorularini yanitlayan Bakan Güler, heyecanin, ilginin ve katilim cesaretinin umut verici oldugunu belirtti.

Ögrencilerin, savunma sanayiinin gelecegi, mevcut projeler, Kaan 5. nesil savas uçagi projesi gibi önemli basliklarin yani sira kariyeri hakkinda sorular yönelttikleri Bakan Güler, Bayburt’un hayatinda önemli bir yeri oldugunu kaydetti.

Programin sonunda Bakan Güler’e, ehram sanatçisi Sevin Ataner’in dokudugu ehrami hediye eden Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, ögrencilere kazandirdigi yeni ufuklar ve tesrif nezaketleri için tesekkürlerini bildirdi. Program, hatira fotografi çekiminin ardindan sonlandi.
Kaynak: İHA