IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi ' 5 Yilda 650 Bin Konutumuzu Dönüstürecegiz'

IBB Baskan adayi Murat Kurum, Beyoglu’nda düzenlenen ‘Ahiska Türkleri ile Sahur Sofrasi’ programina katildi. Programda konusan Kurum, “Bu ruhla daha önce Istanbul’da nasil 80 bin konutu yapip, 173 bin konutumuzu dönüsüme tabi tuttuysak, simdi de 5 yilda 650 bin konutumuzu dönüstürecegiz. Istanbullularin evlerinde huzur ve güvenle yasamasi için canla basla mücadele edecegiz” dedi.

IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi ' 5 Yilda 650 Bin Konutumuzu Dönüstürecegiz'
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan adayi Murat Kurum, Beyoglu’nda bir otelde düzenlenen ‘Ahiska Türkleri ile Sahur Sofrasi’ programina katildi.

Programa Kurum’un yani sira Kazakistan Istanbul Baskonsolosu Nurettin Amankul, Dünya Ahiska Türkler Birligi (DATÜB) Genel Baskani Ziyatdin Kassanov, milletvekilleri, derneklerin yönetim kurulu üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Programda ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi da çektirdi.

“Ahiskalilar, sürgünden sonraki yillarinda bile çok zor sartlarda yasadilar”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Kurum “Ahiskalilar, geçmiste çok büyük acilar yasadi, çok büyük sikintilar çekti. Anavatanlarindan sürüldüler. Esyalarini alamadan, cenazelerini bile defnedemeden evlerinden çikmak zorunda kaldilar. Sürgün edildiler. Ne acidir ki dünyanin birçok cografyasina gitmek zorunda kalan on binlerce Ahiska Türk’ü göç yolunda son nefesini vatan hasretiyle verdiler. Biz hala o sürgünde, o vagonlarda hayatini kaybeden ailelerimizin, gençlerimizin, yavrularimizin, büyüklerimizin acisini yüregimizde tasiyoruz. Ahiskalilar, sürgünden sonraki yillarinda bile çok zor sartlarda yasadilar. Kendi kimliklerini, kendi kültürlerini korumaya çalistilar. Asimile olmamak için büyük mücadeleler verdiler ama onca sikintiya, onca zorluga ragmen bu asil millet, kimligini korumayi sonuna kadar basardi. Biz biliyoruz ki, Ahiska susturulmaya çalisilsa da Ahiskali kardeslerim dünyanin neresinde olurlarsa olsunlar, atalarinin devrettigi mirasi ve kültürü ebediyete kadar yasatacaklar. Türkiye sizin ana vataninizdir” dedi.



“Deniz ulasimini muhtemel afetlerde de kullanabilmek için yaygin hale getirecegiz”

Yaklasik 80 gündür Istanbullu kardeslerine hizmet etmek için yola çiktigini dile getiren Kurum, “Nasil ki 81 ilimizde gece gündüz hizmet ettiysek, tüm sorunlari çözmek için Türkiye’miz için mücadele verdiysek, simdi de Istanbul’umuzun fetret devrine son verip yükselise geçmesi için gece gündüz çalisacagiz. Bu sehrin bekleyen sorunlari var. Bu sorunlarin basinda da deprem ve ulasim sorunu geliyor. 1 Nisan’da Istanbullu kardeslerim bize mührü verdiklerinde ilk isimiz bu aziz sehri afetlere karsi dirençli hale getirmektir. Muhtemel bir depremi en az hasarla atlatabilmek için tüm planlarimizi bir seferberlik ruhuyla hayata geçirmektir. Bu ruhla daha önce Istanbul’da nasil 80 bin konutu yapip, 173 bin konutumuzu dönüsüme tabi tuttuysak, simdi de 5 yilda 650 bin konutumuzu dönüstürecegiz. Istanbullularin evlerinde huzur ve güvenle yasamasi için canla basla mücadele edecegiz. Istanbul’un ulasim sorununu da çözüme kavusturmak için hizlica harekete geçecegiz. Metro hatlarimizi ilk 5 yil içerisinde 650 kilometreye çikaracagiz. Iki yakaya yapacagimiz tünellerimizle, kavsaklarimizla, 250 bin araçlik otoparkimizla Istanbul’un trafik çilesini çözmek için canla basla çalisacagiz. Ugrastiran degil, ulastiran Istanbul hedefimizi gerçeklestirecegiz. Deniz ulasimini muhtemel afetlerde de kullanabilmek için yaygin hale getirecegiz. Metrobüslerdeki problemi çözmek için Istanbul’un araç filosunu her sene yenileyecegiz” seklinde konustu.



“Vatandasimizin elini simsiki tutup yüzü gülene kadar da birakmadik”

“Bu seçim iki zihniyet arasinda gerçeklesecek” diyen Kurum sözlerini söyle sürdürdü: “5 yilda Türkiye’nin her ilinde 365 bin yeni konut yapmis bir kardesiniz olarak buradayim. Kastamonu’da, Bartin’da, Rize’de, Artvin’de, Giresun’da sel felaketinin vurdugu sehirlerimizi yeniden ayaga kaldirdik. Elâzig ve Malatya depreminin ardindan yaptigimiz çalismalarla milletimizi huzurlu ve güvenli yuvalarina kavusturduk. Güzel Izmir’imizde binlerce saglikli konutu vatandaslarimiza 1 yilda kazandirdik. Manavgat’ta büyük yangin sonrasi 1 yil geçmeden yaptigimiz yeni sicak yuvalari vatandaslarimiza söz verdigimiz gibi biz teslim ettik. Asrin felaketinde 11 ilde 180 bin konutun temelini 3 ayda attik. Bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. Milletimizin yanindan bir an olsun ayrilmadik. Vatandasimizin elini simsiki tutup yüzü gülene kadar da birakmadik. Dönüsüm bizim isimiz, sehircilik bizim isimiz, gerçek belediyecilik anlayisi bizim isimiz. Iste bizim rakibimizle farkimiz bu. Bu seçim iki zihniyet arasinda gerçeklesecek. Bu seçimde ya sagliksiz binalarda deprem korkusuyla beklemeyi ya da kentsel dönüsümle huzur içinde yasamayi seçecegiz. Bu seçimde ya 5 yilda 5 bin konut bile dönüstüremeyenleri, ya da asrin felaketinde 3 ayda 180 bin konutun temelini atan bu kardesinizi seçecegiz. Bu seçimde ya Istanbul’daki trafik sikisikligini yüzde 90’lar seviyesine çikaranlari, ya da yeni ulasim yatirimlariyla trafik çilesini bitirecek olan kadrolari seçecegiz. Ben inaniyorum ki Istanbullular hizmetin adresi olan AK Parti’mizi ve Cumhur Ittifaki’mizi 31 Mart’ta rekor bir oyla seçecektir.”
Kaynak: İHA