Murat Kurum Açiklamasi 'Bu Seçimde Aslinda Istanbul'un Deprem Korkusunun, Ulasim Çilesinin Giderilmesini Oylayacagiz'

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Mimar Mühendisler Grubu’na ziyarette bulundu. Bu seçimde deprem korkusunun ve ulasim çilesinin giderilmesinin oylanacagini belirten Kurum, “Çocuklarimizin, evlatlarimizin gelecegi adina hep birlikte bu mücadeleyi yapip yapmayacagimizi oylayacagiz” dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Bu Seçimde Aslinda Istanbul'un Deprem Korkusunun, Ulasim Çilesinin Giderilmesini Oylayacagiz'
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Mimar Mühendisler Grubu’nu ziyaret etti. Konusmasinda 31 Mart seçimlerinin Istanbul’un gelecegi için önemine vurgu yapan Murat Kurum, “Bu seçimde aslinda Istanbul’un deprem korkusunun giderilmesini oylayacagiz. Istanbul’da ulasim çilesinin giderilmesi adina irade ortaya koyup koyamayacagini oylayacagiz. Çocuklarimizin, evlatlarimizin gelecegi adina hep birlikte bu mücadeleyi yapip yapmayacagimizi oylayacagiz” dedi.



“Bu yolu beraber yürüyelim”

Istanbul’un gelecegi için mimar ve mühendislerle birlikte mücadele vereceklerinin altini çizen Kurum, “Sizlerden talebimiz; bu yolu beraber yürüyelim. Ben sizin bir mesai arkadasiniz oldum yillardir. Beraber çalistik, beraber mücadele ettik. Farkli alanlarda, afette, selde, yanginda depremde beraberdik. Vatandaslarimizin refahi için, sehirlerimizin huzuru için projeler çizdik, beraber uyguladik. Insaatlarini beraber yaptik, alt yapilarini beraber yeniledik ve hamdolsun ülkemizi bugünlere getirebilme adina da gece gündüz hep birlikte mücadele ettik. Bu süreçte, ‘Türkiye Yüzyili’na girdik. Ikinci bir yüzyildan bahsediyoruz. Bu yüzyilda Istanbul’un lokomotif bir sehir olmasi ve ekonominin merkezi, yüksek teknolojinin merkezi, insanlarimizin huzurla, güvenle yasadigi bir sehir olabilmesi için de bu mücadeleyi daha güçlü bir sekilde vermemiz lazim” ifadelerini kullandi.

“Amacimiz, çocuklarimiza huzurla ve güvenle yasayabilecekleri bir gelecek birakabilmek”

Istanbul’a yönelik amaçlarina deginen Kurum, “Amacimiz, çocuklarimiza güzel, huzurla ve güvenle yasayabilecekleri bir gelecek birakabilmek. Istanbul’un, bu kutlu sehrin güzelligini her sokaginda hissedebilecekleri, birçok medeniyete ev sahipligi yapmis Istanbul’un o ruhunu her sokagina naksedecegimiz anlayisla çalisacagiz. Bize emanet sehri yeniden ehil ellere teslim etme arzusuyla, 31 Mart’a gitmemiz lazim” diye konustu.



“Istanbul’daki eserleri; hafriyat dökülen metro tünelleri, beton dökülen karayolu tünelleri, temel atmama törenleri gibi enteresan isler"

Istanbul’un 5 yildir algi ve polemikten baska bir sey üretmeyen bir anlayisla yönetildigini dile getiren Murat Kurum, “5 yillik süreci hepimiz gördük yasadik. Algi üreten, sürekli bir polemik ile gündeme gelen bir Belediye Baskani gördü Istanbullular. Geriye dönüp baktiginizda da Istanbul’da söyle hatirlanacak bir eseri maalesef yok. Hatirladiklarim iptal edilen metro tünelleri, hafriyat dökülen metro tünelleri, beton dökülen karayolu tünelleri, temel atmama törenleri gibi enteresan isler” dedi.



“Önceligimiz Istanbul olacak"

Mimar Mühendisler Grubu ile birlikte kazanmak ve beraber çalismak istediklerini sözlerine ekleyen Kurum, “Biz her zaman ulasilan tarafta olacagiz. Geçmiste nasil ulastiysaniz, bundan sonraki süreçte de ulasacagiz ve önceligimiz Istanbul olacak.” diyerek konusmasini tamamladi.

Ziyaretinden ötürü Murat Kurum’a tesekkür eden Mimar Mühendisler Grubu Genel Baskani Bülent Sen, plaket takdim etti.
Kaynak: İHA