Konteyner Kentte Çocuk Istismarina Tutuklama

Malatya’da bir konteyner kentte 7 yasindaki bir kiz çocuguna cinsel istismarda bulundugu tespit edilen süpheli çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Malatya’da bazi basin ve sosyal medya hesaplarinda yer alan “Malatya’da depremzede ailelerin barindigi bir konteyner kentte 7 yasindaki bir kiz çocugunun ekmek almaya giderken cinsel istismara maruz kaldigi, çocugun yogun bakimda oldugu" iddialari üzerine Malatya Valiliginden kamuoyunu dogru bilgilendirme adina yazili bir açiklama yapildi.

Açiklamada, 18 Mart günü Yesilyurt ilçesinde bulunan Ikizce-3 konteyner kentte 7 yasindaki kiz çocugunun kaybolmasi üzerine saat 15.49’da müracaat alindigi ve Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince baslatilan çalismalarda çocugun ayni gün saat 19.30 siralarinda konteyner kent içerisinde bulundugu belirtildi. Kiz çocugunun ifadesi dogrultusunda daha önceden 4 ayri suç kaydi bulunan A.C. isimli süpheli yakalanarak gözaltina alinirken çikarildigi mahkemece ‘Çocugun Cinsel Istismari’ suçundan tutuklandiginin belirtildigi açiklamada, “Basin ve sosyal medyada yer alan haber içeriklerinin aksine yasi küçük çocugun saglik durumunda herhangi bir olumsuzluk yoktur ve islemleri akabinde ailesine teslim edilmistir. Degerli kamuoyunca bilinmelidir ki yürütülen bu sorusturma da herhangi bir aksakliga mahal verilmeksizin tamamen magdur yasi küçük sahsin yüksek menfaati göz önünde tutulmustur” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA