Bakan Özhaseki, Sanliurfa'da Esnaf Ve Sivil Toplum Kurulusu Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Sanliurfa’da esnaf ve sivil toplum kurulusu temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhaseki, "Insaatçi kardeslerim, mimarlarimiz, mühendislerimiz sizlerden rica ediyorum, ne olur zemin etüdüne dikkat etmeden ise baslamayin. Komsu parseli emsal göstererek ise devam etmeyin. Yarin bir gün her birisi basimiza Allah korusun bir bela olarak döner” dedi.

Bakan Özhaseki, Sanliurfa'da Esnaf Ve Sivil Toplum Kurulusu Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Bakan Özhaseki, Sanliurfa’nin Karaköprü ilçesindeki bir dügün salonunda esnaf ve sivil toplum kurulusu temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhaseki, programda, Kahramanmaras merkezli depremlere dikkat çekerek yeni yapilasmada risklere karsi önemli açiklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki, son 100 yil içerisinde ana karada ve denizlerde meydana gelen 6 ve üzeri deprem sayisinin 231 oldugunu belirterek, "Insaatçi kardeslerim, mimarlarimiz, mühendislerimiz sizlerden rica ediyorum, ne olur zemin etüdüne dikkat etmeden ise baslamayin. Komsu parseli emsal göstererek ise devam etmeyin. Yarin bir gün her birisi basimiza Allah korusun bir bela olarak döner. Bu ülke bir deprem ülkesi. ’Bizim burasi 2. derece, 3. derece bize bir sey olmaz’ yok öyle bir sey. Yok öyle bir sey. Su an 500’e yakin hareketli fay hatti var. Bunlar ne zaman kirilacak, nerelerde kirilacak, kimin basina bela olacak, kaç bin kisiyi topragin altina indirecek, emin olun bilinmiyor, bir tek Cenabi Hakk biliyor. Bilim adamlari tahminlerini söylüyor biz de onlara inaniyoruz zaten, ayri bir sey. Ama hepimiz sunu bilelim ki, bu ülke bir deprem ülkesi o kadar” ifadelerini kullandi.

Bakan Özhaseki, program sonunda çesitli partilerden istifa ederek AK Parti’ye katilanlara parti rozetini takarak hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA