Ünverdi, Subat Ayi Ihracat Rakamlarini Degerlendirdi
Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Subat ayinda Gaziantep’ten yapilan ihracatin geçen yilin ayni ayina göre yüzde 71,1 artisla 863 milyon 583 bin dolar olarak gerçeklestigini söyledi.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan Adiyaman’da açiklanan subat ayi ihracat rakamlarini degerlendiren Adnan Ünverdi, yilin ilk iki ayinda ise Gaziantep’in ihracatinin geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 29,3 oraninda artisla 1 milyar 676 milyon 875 bin dolara ulastigini belirterek, Gaziantep’in hem aylik hem de dönem ihracatinda 6. sirada yer aldigini kaydetti.
Gaziantep ve bölge üreticilerinin deprem sonrasi bir yillik süreçte örnek bir mücadele gösterdiginin altini çizen Ünverdi, bölge ekonomisinin güçlenmesi için KOBI ve büyük ölçekli isletmelere yönelik desteklerin devam etmesi gerektigini ve ihalesi yapilan Hassa-Dörtyol Tünel, Demiryolu ve Otoyol Projesinin hizla hayata geçirilmesinin kritik öneme sahip oldugunu ifade etti.
Saglikli, kalici ve sürdürülebilir bir büyüme için sanayi üretimi ve ihracatin Türkiye ekonomisindeki payinin artmasi gerektigine vurgu yapan Ünverdi, “Parasal sikilastirma ile mali dengenin saglanmasi için rasyonel adimlar atiliyor ve 2023 yilsonu itibariyla bunun etkilerini rakamsal olarak da görebiliyoruz. Ülkemiz ekonomisinde 2023 yilinda yüzde 4.5’lik bir büyüme oldu. Sanayinin ise büyümeye etkisinin yavas oldugunu gördük. Bu dogrultuda yapisal reformlarin devam etmesi gerekiyor. Yüksek enflasyon ve kredi maliyetleri maalesef sanayimizi olumsuz etkilerken, nakit akisinda sikintilar yasiyoruz. Bu nedenle üreten kesimin krediye erisimi kolaylastirilmali ve uygun kredi imkanlari ile üretim, ihracat ve yatirima verilecek desteklerle sanayinin büyümeye katkisi artirilmalidir” ifadelerini kullandi.
