Üniversite Ögrencileri Ilk Kayak Heyecanini Ergan Dagi'nda Yasadilar

Erzincan’da bulunan Ergan Dagi Kayak Merkezi’nde Izmir Dokuz Eylül Üniversitesi ögrencileri ilk defa kayak yapmanin heyecanini yasadilar.

Üniversite Ögrencileri Ilk Kayak Heyecanini Ergan Dagi'nda Yasadilar
Türkiye’nin parlayan yildizi olma yolunda emin adimla ilerleyen, dogal ve tabii güzelligiyle nadir kayak merkezlerinden birisi olan Ergan Dagi Kayak Merkezi, özellikle hafta sonunda kayak severlerle dolup tasiyor. Erzincan’in yani sira çevre illerden de çok sayida vatandasin akin ettigi Ergan Kayak Merkezinde renkli görüntüler olusuyor. Ergan’da geçtigimiz 15 aralikta yeni sezonun baslamasiyla birlikte kayakçilar kayak keyfi yasiyor. Kayak yapmayanlar ise aileleriyle birlikte Ardiçli Gölü manzarasinin tadini çikariyor.

“Ilk defa kayak heyecani yasayan üniversiteli ögrenciler Ergan Dagi’nda”

2019 yilinda Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) arasinda imzalanan is birligi protokolü kapsaminda, DEÜ’lü ögrenciler, Erzincan Ergan Dagi Kayak Merkezi’nde kayak egitimi aldilar. Ilk defa kayak yapan ögrenciler kendilerini çok sansli gördüklerini belirterek Erzincan’in dogal güzelliklerini ve Ergan Dagi Kayak Merkezi’ni çok begendiklerini ifade ettiler. EBYÜ ile DEÜ arasinda ki is birligi çerçevesinde yaz aylarina dogru ise hiç deniz görmemis EBYÜ’lü ögrenciler Izmir’de misafir olarak çesitli etkinliklere katilacaklar.

Gerçeklestirilen faaliyetlerin amacinin ögrencilere unutamayacagi ilk anlari yasatmak oldugunu belirten Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Sat, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile imzalanan is birligi protokolünün devam ettigini söyledi.

Prof. Dr. Sat IHA muhabirine yaptigi açiklamada, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Faaliyetimizin üçüncüsünü yapacagiz. 2019 yilinda Dokuz Eylül Üniversitesi ile Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi arasinda bir protokol imzalandi. Akademik, kültürel ve sportif anlamda. Bizler de bunu harekete geçirdik ve bu sene üçüncüsünü yapacagiz. Oradan buraya hiç kar görmemis, genel olarak söylemek gerekirse, hiç kar görmemis çocuklari alarak Erzincan’imizi gezdirip kayak egitimi veriyoruz ve tersine Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi ögrencilerimizi Mayis ayinin sonlarina dogru alip, o da genel olarak deniz görmemis çocuklari alarak Izmir’e götürüyoruz ve orada çesitli etkinlikler yaptiriyoruz. Burada bizim amacimiz; ögrencilerimize dokunmak, olumlu anlamda ve ögrencilerimize unutamayacagi anlar yasatmak. Ögrencilerin mutlulugu bizim mutlulugumuz. Biz bu isi yapmaktan mutluyuz, gururluyuz” dedi.

Ögrencilerden Aysenur Bekar ise ilk defa kayak yapmanin heyecanini yasadigini ifade ederek, “Izmir’den geldik. Ilk defa kayak yapiyorum, ilk defa Erzincan’a geliyorum. Heyecanliyim ve çok keyif aliyorum su anda” diye konustu.

Kaynak: İHA