Yalova'da Cezaevi Firarisini Yurt Disina Kaçiran 4 Zanli Tutuklandi

Yalova Ro-Ro Limani’ndan cezaevi firarisini kargo gemisine bindirerek yurt disina kaçirdigi belirlenen 2’si personel toplam 4 kisi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yalova'da Cezaevi Firarisini Yurt Disina Kaçiran 4 Zanli Tutuklandi
Alinan bilgiye göre, Yalova Emniyeti Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü, Istihbarat Sube Müdürlügü ve Deniz Limani Sube Müdürlügü ekipleri, uyusturucu ticaretinden 8 yil 4 ay hapis cezasi bulunan ve cezaevinden firar eden D.T.’nin Yalova Ro-Ro Limani’ndan yurt disina kaçtigini tespit etti.

Polis insan ticareti yaptigi ileri sürülen F.K. ve E.T.’nin, cezaevi firarisi D.T.’yi Bingöl’den getirdigi ve limanda isçi olarak çalisan M.A. ve R.I.’nin personel giris kartlarini 8 bin euro karsiliginda kullandigini belirledi.

Polis Yalova’da liman personelleri M.A. ve R.I.’yi, Istanbul’da F.K.’yi, Bingöl’de ise E.T.’yi yakalayarak gözaltina alindi. Isçilerin rüsvet olarak aldigi paralara da el konuldu.

Yalova Emniyeti’ndeki islemleri sonrasinda adliyeye sevk edilen zanlilar burada çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA