Vali Tavli Açiklamasi 'Sehit Ailelerimizin Ve Gazilerimizin Rizalarini Almayi Boynumuzun Borcu Olarak Görüyoruz'

SAMSUN – Samsun Valisi Orhan Tavli, sehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarinda olmayi ve rizalarini almayi boynumuzun borcu olarak gördüklerini söyledi.

Vali Tavli Açiklamasi 'Sehit Ailelerimizin Ve Gazilerimizin Rizalarini Almayi Boynumuzun Borcu Olarak Görüyoruz'
Vali Orhan Tavli ve Esi Ayse Tavli, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kircali, Samsun Garnizon Komutani Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Nihat Soguk, Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç ve protokol üyeleriyle birlikte 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yil Dönümü etkinlikleri kapsaminda düzenlenen iftar yemeginde sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

“Sehit ailelerimizin ve gazilerimizin rizalarini almayi boynumuzun borcu olarak görüyoruz”

Sehit Ömer Halisdemir Çok Amaçli Salonda yapilan iftar programinda konusan Samsun Valisi Orhan Tavli, "Sehitlik ve gazilik mertebeleri bizim inancimizda ve kültürümüzde çok önemli oldugu gibi ayni sekilde sehit yakini olmak da büyük bir gurur ve iftihar vesilesidir. Dolayisiyla bizler de sehitlerimizin emaneti olan siz kiymetli sehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanlarinda olmayi ve rizalarini almayi boynumuzun borcu olarak görüyor, sizleri kalbimizin en müstesna kösesinde misafir etmeyi seref biliyoruz. Sehitlerimize ve gazilerimize olan sükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunun buradan geçtigine inaniyor ve bunun için gayret gösteriyoruz” dedi.

“Sizlere ve milletimizin huzuru, devletimizin bekasi, gelecegimizin güvencesi için vazife yürüten kahraman askerlerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de sükran borçlu oldugumuzu ifade etmek istiyorum” diye Vali Tavli, konusmasinin devaminda ise sunlari söyledi:

“Rabbim tüm kahramanlarimizi korusun, ayaklarina tas degistirmesin. Sizlere saglikli, huzurlu ve hayirli uzun ömürler versin. Çanakkale’de, Kibris’ta, Kore’de, 15 Temmuz gecesinde ve vatan topragimizin her karisinda, bayragimiza, vatanimiza, aziz milletimize ve kutsal degerlerimize sahip çikan isimsiz kahramanlari ve kahramanlik destani yazarken hiç düsünmeden canlarini feda eden tüm sehitlerimizi, aziz vatan evlatlarini rahmetle, sükranla ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun. Bu vesileyle vatanimiz, bayragimiz ve ezanimiz için can veren Aziz Sehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmis Gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. Rabbim sehitlerimizin ruhunu sad, mekânlarini cennet, makamlarini âli eylesin."
Kaynak: İHA