Vali Makas Açiklamasi 'Hakkin Savunucusu Olacagiz'

Kirikkale Valisi Mehmet Makas, sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldigi iftar programinda yaptigi açiklamada, "Ecdada layik olacagiz, hakkin savunucusu olacagiz. Tarihin her safhasinda oldugu gibi merhametle hareket edecegiz" dedi.

Vali Makas Açiklamasi 'Hakkin Savunucusu Olacagiz'
Kirikkale Valisi Mehmet Makas, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yil dönümü dolayisiyla Polisevi’nde iftar programi düzenledi.

Programa esi Elif Makas ile birlikte gelen Vali Makas, davetlilerle bir süre sohbet etti. Sehit aileleri ve gaziler için verilen iftar programinda konusan Makas, hakkin savunucusu olacaklarini belirterek, tarihin her safhasinda oldugu gibi merhametle hareket edeceklerini söyledi.



Vatan topragindan, bayraktan ve hilalden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Makas, "Insallah aziz milletimiz, liderlerinin öncülügünde hak ettigi muasir medeniyet seviyesine gelecektir. Ve dünyada kendi hüküm sürdügü dönemdeki adalet ve hosgörü düzenini yani dünya nizamini tekrar kuracaktir. Buna cani gönülden inaniyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yil dönümünde basta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaslarini rahmetle aniyor, sehitlerimizin emanetleri ve gazilerimizi saygiyla selamliyorum. Varliklari daim olsun" dedi.

Konusmanin ardindan Kuran-i Kerim tilavetinin okunmasinin ardindan Il Müftüsü Hasan Hayri Yasar tarafindan dua edildi.

Iftar programina, Garnizon ve Mühimmat Komutani Tuggeneral Mehmet Ali Durmus, Belediye Baskani Mehmet Saygili, Cumhuriyet Bassavcisi Ibrahim Keskin, AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, siyasi ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile kurum müdürleri katildi.

Kaynak: İHA