Tepebasi Belediyesi Alzheimer Hastalarini Yalniz Birakmiyor

Tepebasi Belediyesi, Melih Savas Yasam Köyü’nde hizmet veren Alzheimer Konukevi ile Alzheimer hastaligiyla mücadele eden vatandaslari ve ailelerini yalniz birakmiyor. Merkezden bugüne kadar 320 Alzheimer hastasi yararlandi.

Tepebasi Belediyesi Alzheimer Hastalarini Yalniz Birakmiyor
Tepebasi Belediyesi’nin Alzheimer hastasi vatandaslarin ve ailelerinin yasamini kolaylastirmak, sosyal hayata katilimini desteklemek amaciyla hayata geçirdigi Alzheimer Konukevi, Asagi Sögütönü Mahallesi’nde bulunan Melih Savas Yasam Köyü’nde hizmet vermeye devam ediyor.

Tepebasi Belediyesi’nin Alzheimer Konukevi 5, Alzheimer Dernegi de 2 olmak üzere Melih Savas Yasam Köyü’ndeki 7 ayri binada toplam 140 hasta kapasitesi ile hizmet sunuyor. Merkeze basvuran hastalarin kabulü danisman nöroloji uzmani hekim tarafindan gerçeklestiriliyor ve tedavi programlari belirleniyor. Ardindan düzenli olarak kurum doktoru tarafindan kontrolleri yapilan hastalarin saglik durumlari yakindan takip ediliyor. 24 saat boyunca saglik personeli, hasta bakim elemani ve temizlik personeli mevcut olan merkezde, hastalarin gerekli durumlarda hastaneye nakilleri de Tepebasi Belediyesi’nin hasta nakil ambulansi ile saglaniyor. Merkezde yatili olarak kalan hastalarin, görevli hasta bakim personelleri tarafindan her gün düzenli olarak öz bakim ihtiyaçlari karsilanirken; uzman psikolog ve hasta bakim elemanlari tarafindan hastalarla birlikte zihinsel ve bedensel faaliyetleri güçlendirecek, saglik durumlarina uygun etkinlikler ve yürüyüsler yapiliyor ve daha etkili ve keyifli zaman geçirmeleri saglaniyor. Ayrica Alzheimer hastalarindan ihtiyaci olanlarin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde fizyoterapist esliginde tedavileri de gerçeklestiriliyor.

320 Alzheimer hastasi yararlandi

Melih Savas Yasam Köyü içinde ilk olarak 2014’te 18 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye baslayan merkez, su anda 5 Alzheimer Konukevi 105 yatak kapasitesiyle yatan hastalara hizmet verirken 12 gündüzlü hasta da haftada 2 gün merkez hizmetlerinden yararlanabiliyor. Merkezden, bugüne kadar yararlanan kisi sayisi 320’ye ulasti.

Merkez’de 1 doktor, 1 nöroloji uzmani danisman doktor, 5 hemsire, 50 hasta bakim elemani, 1 sosyal hizmet uzmani, 1 diyetisyen, 1 psikolog, 1 fizyoterapist ve 15 temizlik çalisani ile hizmet sunuyor.
Kaynak: İHA