Tatlipinar Enerji, Satin Almalarla Büyümesini Sürdürüyor

Subat 2024 tarihi itibariyla yönetiminde söz sahibi oldugu isletmedeki kurulu güç toplam 229,40 MW’a ulasan Tatlipinar Enerji, kapasitesini artirmak amaciyla yeni bir satin almaya imza atti. Sirket, Türkiye’nin birçok yerinde depolamali rüzgâr ve günes enerjisi üretim faaliyeti göstermek üzere çok sayida ön lisans basvurusu olan Günesgün 4 adli sirketi satin aldi.

Tatlipinar Enerji, Satin Almalarla Büyümesini Sürdürüyor


Agaoglu Sirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve grubun çati enerji sirketi olma hedefiyle yola çikan Tatlipinar Enerji, yeni bir satin almayla kapasitesini arttirmayi hedefliyor. Tatlipinar Enerji, Türkiye’nin farkli yerlerinde depolamali günes ve rüzgâr santrali ön lisansina sahip olan Günesgün 4 Enerji Üretim Danismanlik Sanayi ve Ticaret A.S. ile hisse devir sözlesmesi imzaladi. Sirket, sözlesme kapsaminda Günesgün 4 Enerji’nin Türkiye sinirlari içerisinde Tekirdag, Kirklareli, Izmir, Çanakkale, Konya, Kayseri, Isparta, İçel ve Van’da depolamali rüzgâr ve günes enerjisi üretimi için çok sayida ön lisans basvurularinin sahibi olmus oldu.

Subat 2024’te de Agaoglu Yenilenebilir Enerji Holding’in yüzde 30 hissesini bünyesine katarak yönetiminde söz sahibi oldugu isletmedeki kurulu güç toplam 229,40 MW’a ulasan sirket, bu yeni satin almayla birlikte kapasite artirma yolunda önemli bir adim atti. Konuyla ilgili olarak bir açiklama yapan Agaoglu Sirketler Grubu CEO’su ve Tatlipinar Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutlug, “Agustos 2023 tarihindeki halka arz sürecimizde hedefimizin hem yurt içinde hem de yurt disinda büyümek oldugunu söylemistik. O gün 115,5 MW’lik kurulu güç ile yola çikmistik. Bugün ise yönetiminde söz sahibi oldugumuz isletmedeki kurulu güç 229,40 MW’a ulasti. Bunun yani sira halihazirda yatirimlarina devam ettigimiz gelistirmeler de tamamlandiginda kurulu gücümüzün 349,10 MW’a ulasmasini hedefliyoruz. Bu satin alma ile de kapasitemizi 349,10 MW’in üzerine çikarmayi ve farkli cografi bölgelerde yeni yatirimlar gerçeklestirmeyi planliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA