Kosova Cumhurbaskani Osmani, Mehmetçigin Iftar Yemegine Katildi

Kosova Cumhurbaskani Vjosa Osmani, NATO’nun Kosova’daki Baris Gücü (KFOR) bünyesi altinda görev yapan Kosova Türk Temsil Heyeti Baskanligi tarafindan düzenlenen geleneksel iftar yemegine katilarak, Mehmetçikle bir araya geldi.

Kosova Cumhurbaskani Osmani, Mehmetçigin Iftar Yemegine Katildi
Kosova Cumhurbaskani Vjosa Osmani, 1999 yilindan bu yana NATO’nun Kosova’daki Baris Gücü (KFOR) bünyesi altinda görev yapan görev yapan Prizren’de konuslu bulunan Kosova Türk Temsil Heyeti Baskanligi’nin Sultan Murat Kislasi’nda düzenledigi iftar yemegine katildi.

Cumhurbaskani Osmani, iftar yemegi vesilesiyle Mehmetçikle bir araya geldi.

Iftar yemegine, Cumhurbaskani Osmani’nin yani sira Baris Gücü (KFOR) Komutani Özkan Ulutas, Kosova Bölgesel Kalkinma Bakani Fikrim Damka, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angili ile çok sayida üst düzey davetli katildi.

Iftar öncesi ani defterini imzalayan Cumhurbaskani Osmani’ye Kosova Türk Temsil Heyeti Baskani Albay Sabri Gökhan Karamürsel, Kosova Türk Temsil Heyeti Baskanligi’nin faaliyetleri hakkinda bilgi verdi.

Albay Karamürsel, “Kosova Türk Temsil Heyeti Baskanligi olarak Kosova halkinin her konuda yaninda olmaktan büyük bir kivanç ve mutluluk duymaktayiz. Gelecek dönemde de Kosova ve Türkiye arasinda kardeslik baglarinin daha da güçlenecegine inancim tamdir” dedi.

Konusmasini Türkçe yapan ve katilimcilarin Ramazan Ayi’ni kutlayarak baslayan Cumhurbaskani Osmani de, “Iftar vesilesiyle bir araya geldigimiz bu aksam da hepimiz için ortak deger olan baris, birlik ve beraberlik karsilikli saygi gibi hususlari bir kez daha hatirlama firsati buluyoruz. Saydigim bu degerler Ramazan Ayi’nin özünde yer alan ilkeler olduklari gibi ayni zamanda özellikle burada Kosova’da her gün eylemlerinize ve kararlariniza yöne veren ilkelerdir” ifadelerini kullandi.

Büyükelçi Angili, ise Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman Kosova halkinin yaninda olduklarini vurguladi.
Kaynak: İHA