KKTC'deki Sahte Diploma Sorusturmasi Polis Teskilatina Siçradi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde devam eden “sahte diploma ve yolsuzluk” sorusturmasi kapsaminda Gazimagusa Polis Müdürü Mahmut Baris Sel, tutuklandi.

KKTC'deki Sahte Diploma Sorusturmasi Polis Teskilatina Siçradi
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) devam eden “sahte diploma ve yolsuzluk” sorusturmasi polis teskilatina siçradi. Sorusturma kapsaminda Gazimagusa Polis Müdürü Mahmut Baris Sel, baskent Lefkosa’da çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Sel’in KSTÜ’den sahte yüksek lisans diplomasi aldigi iddia edildi. Sel’in 18 Ocak 2023 tarihinde KSTÜ’nün ögrenci kayit sistemine girisi olmasina ragmen 11 Eylül 2021’de kaydolmus gibi gösterildigi, 1 Subat 2023 tarihinde 9 ders notunun gelisigüzel sisteme girildigi, tez sunmadigi halde sunmus gibi gösterilip, 19 Haziran 2023’de isletme yüksek lisanstan mezun edildigi belirtildi.

Polis, Sel’in 11 Mayis 2023 tarihinde geçici olarak aldigi mezuniyet ve transkripti Polis Genel Müdürlügü’ne sunarak barem içi artis almak için yazismalar gerçeklestirdiginin tespit edildigini açikladi.

Polis, zanliya bu konuda soru soruldugunda üniversitenin direktörü olan ve suanda cezaevinde bulunan Serdal Gündüz’e tez sundugunu söyledigini kaydetti.

Polis, Serdal Gündüz’den dün alinan ifadede tez teslim almadigini, teslim edildiyse enstitüde bulunabilecegini söyledigini aktardi.

Sorusturmanin devam ettigini belirten polis, Sel’in de bazi beyanlari oldugunu ve bunlari arastiracaklarini kaydederek, Sel’in 3 gün tutuklu kalmasini talep etti. Mahkeme, polisin talebini kabul etti.
Kaynak: İHA