Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi '2025 Yilina Kadar Tüm Konutlar Teslim Edilecek'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, bu yil sonu ve 2025 yili basinda Kahramanmaras’ta bütün konutlarin teslim edilecegini söyledi.

Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi '2025 Yilina Kadar Tüm Konutlar Teslim Edilecek'
Bakan Yerlikaya, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da telekonferans yöntemi ile katildigi ‘Deprem Konutlari Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde Dulkadiroglu ilçesi Akyar mevkiinde TOKI tarafindan yapimi devam eden kalici konutlari hak sahiplerine teslim etti.

Kura çekimi öncesinde konusan Yerlikaya, "Kiymetli depremzedelerimize vermis oldugumuz sözü yerine getirmek için gayret gösteriyoruz ve böyle bir durumda en büyük yardimcimiz Rabbül Alemin. Devam eden insaatlarimiz ile bu yil sonu ve önümüzdeki yil itibariyla Kahramanmaras’ta tüm konutlar teslim oluyor” diye konustu.



“Bu yilin sonuna kadar 200 bin konut ve ev sayisina ulasacagiz”

2025 yilina kadar tüm depremzedelere evlerini teslim edeceklerini ifade eden Bakan Yerlikaya, “11 il ile ilgili 30 bin ayni bu sekilde bitmis deprem konut ve kirsaldaki evleri kuralari yapilacak, anahtarlari siz kiymetli depremzedelerimize teslim edilecek. Depremin birinci yilinda 46 bin, 13’üncü ayinda yani Mart ayinda birazdan 30 bin ile beraber 76 bine ulasiyoruz. Cumhurbaskanimizin ifadesi ile bu yilin sonuna kadar 200 bin konut ve ev sayisina ulasacagiz. Toplam 389 bin hak sahibimiz var, 2024’te 200 bin 2025 yilinda kalan konutlarin kura ve anahtar teslimlerini yapacagiz” dedi.



“Kahramanmaras’ta tüm konutlar teslim oluyor”

Depremin yaralarini sarmak için gece gündüz çalistiklarini söyleyen Yerlikaya, “Biz, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde sizin destek ve dualarinizla, inancinizla, sabrinizla bunu basariyoruz ve tamamina erdirecegiz. Kahramanmaras’ta 6 Subat tarihinde çekilen konut ve ev sayisi 9 bin 286’ydi, birazdan 8 bin 303 kura çekecegiz. Toplamda 17 bin 600’ü geçtik, hak sahibimiz 69 bin devam eden insaatlarimiz gece gündüz santiyelerimiz gayret gösteriyorlar. Kendi güçlerinin de üzerinde gayret gösteriyorlar ki, size verilen söz yere düsmesin. Kiymetli depremzedelerimize vermis oldugumuz sözü yerine getirmek için gayret gösteriyoruz ve böyle bir durumda en büyük yardimcimiz Rabbül Alemin. Devam eden insaatlarimiz ile bu yil sonu ve önümüzdeki yil itibariyla Kahramanmaras’ta tüm konutlar teslim oluyor” diye konustu.



“Kahramanmaras’i Allah’in izniyle yüz aki ile yapmaya kararliyiz”

Kahramanmaras’i modern bir sehir haline getireceklerini söyleyen Bakan Yerlikaya, “Yakin zaman içerisinde Kahramanmaras’imiza mükemmel bir valilik binasinin yapiminin ihalesine çikiyoruz. Çok güzel olacak insallah, tipki yapimi baslanmis devam eden veya ihalesi yapilacak olan diger binalar gibi. Yeniden Kahramanmaras, modern bir sehir, tarihi kadim dokusuna uygun sehri ile bütünlesik ve sehri ile hemhal olan Kahramanmaras’i Allah’in izniyle yüz aki ile yapmaya kararliyiz” seklinde konustu.



“Güçlü desteginizi talep ediyoruz”

Yaklasan yerel seçimler öncesinde Kahramanmaras halkinin Cumhur Ittifaki adaylarina büyük destek vereceklerinden emin olduklarini söyleyen Yerlikaya, “Yerel seçimler geldi çatti. Kahramanmaras 22 yildan beri Recep Tayyip Erdogan dedi, onunla birlikte yürüdü çünkü ona inandi. Hep en fazla destek ve oy oraninda hep en önde oldu Kahramanmaras. Biz Kahramanmaras Büyüksehir’de ve tüm ilçelerinde Cumhur Ittifaki adaylarimizla birlikte sizlere arziendam ediyoruz. Her zaman oldugu gibi güçlü desteginizi talep ediyoruz. Bizim belediye baskan adaylarimizin her biri sehrinin emini olan arkadaslarimiz. Bizim adaylarimizin özelligi sizin sorunlarini çözmekte cesaretli, sabirli ve yorulmaz kisilerdir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA