IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Balya Balya Paralari Çok Iyi Bilirler'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Eyüpsultan’da düzenlenen mitingde vatandaslara seslendi. Kurum, “Kendi menfaatleri olsa hemen oraya gidip çadir kurarlar. Istanbul’un kaynaklarini çar çur etmeyi çok iyi bilirler. Balya balya paralari çok iyi bilirler. Sözlerini hatirlamayan adam Istanbul’a nasil hizmet edecek” dedi.

IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Balya Balya Paralari Çok Iyi Bilirler'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Eyüpsultan’da düzenlenen mitingde vatandaslara seslendi. Mitinge Kurum’un yani sira Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, Istanbul Il Kadin Kollari Baskani Saliha Demirer, AK Parti Eyüpsultan Ilçe Baskani Muhammet Vanlioglu, MHP Eyüpsultan ilçe Baskani Aydin Yirtici, MKYK üyeleri, milletvekilleri ve çok sayida vatandas katildi.

Mitingde ilgiyle karsilanan Kurum’a vatandaslar konusmasi sirasinda alkislarla eslik etti. Kurum’un miting sonunda vatandaslara karanfil dagitti.



“Arnavutköy-Istanbul Havalimani arasi artik 8 dakikaya düsüyor”

Mitingde konusan IBB Baskan Adayi Kurum, "70 günü askindir Istanbul’umuzda yüz binlerce vatandasimizla kucaklastik ve sunu net bir sekilde gördük; Istanbul, artik kararini vermistir. Eyüpsultan artik bu is tamam demistir. 5 yildir Eyüpsultanli kardeslerimi kandiranlar, bir tek çivi çakmayanlar gelip su meydanin coskusunu görsünler. Eyüpsultan bugün birligimizi, beraberligimizi tüm Istanbul’a gösteriyor. Bu meydan reklam belediyeciligi degil, gerçek belediyecilik diyor. 31 Mart’ta Eyüpsultan, Cumhur Ittifaki diyecek. Eyüpsultan, Murat Kurum diyecek. Eyüpsultan, Deniz Köken diyecek. Eyüpsultan sandiklarda rekor kiracak. Biz her zaman Türkiye’nin 81 ilinde, tüm sehirlerimizde askla, sevdayla eser ürettik, milletimizin hizmetkari olduk. Biz sizlere hizmet etmekten onur duyduk. Bu anlayisla 22 yildir çalisiyoruz. Bugüne kadar hep eserlerin Istanbul’u dedik, hizmetlerin Istanbul’u dedik. Çocuklarimiza dirençli bir Istanbul birakalim dedik. Az önce yeni bir eserimizi daha Istanbul’umuza kazandirdik. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan yapimi tamamlanan Arnavutköy-Istanbul Havalimani metro hattimiz bugün itibariyle açildi. Bu hattimiz Arnavutköy, Tasoluk, Istanbul Havalimani ve oradan Kâgithane, Gayrettepe’ye kadar vatandaslarimizi güven içerisinde tasiyacak. Arnavutköy-Istanbul Havalimani arasi artik 8 dakikaya düsüyor. Büyüksehir’in yapmasi gereken metro hatlarini da Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’miz yapiyor. Neden? Çünkü bunlarin derdi hizmet degil reklam, algi ve sosyal medya belediyeciligi. Iste en iyi siz biliyorsunuz” dedi.



“Balya balya paralari çok iyi bilirler”

Mevcut IBB yönetimini elestiren Kurum, “Istanbul’umuz 5 yildir bu beceriksiz, liyakatsiz yönetimin elinde çile çekiyor. Mevcut CHP’li IBB yönetiminin Eyüpsultan’a en ufak bir yatirim yaptigini gördünüz mü? Sizlere en ufak bir hizmet getirdigini gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü böyle bir dertleri yok. Kendi menfaatleri olsa hemen oraya gidip çadir kurarlar. Istanbul’un kaynaklarini çarçur etmeyi çok iyi bilirler. Balya balya paralari çok iyi bilirler. Sözlerini hatirlamayan adam Istanbul’a nasil hizmet edecek. Eyüpsultan’in en önemli sorunlarinin basinda kentsel dönüsüm ve ulasim sorunu geliyor. Burada vatandaslarimizi ne deprem çilesinden ne de trafik iskencesinden kurtarmak için tek bir adim atmamis. Birakin adim atmayi açtim dedigi 47 kilometrelik metro hattinin, 8 kilometresini bile zar zor tamamlamis. Yarim yamalak, kirparak açtiklari son 2 hatla birlikte toplam 64 km metro aginin 17’sini yapmislar. Bu yönetim 2019’da göreve geldiginde Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattinin yüzde 99’unu zaten tamamlanmistik. Dudullu-Bostanci Metro Hattinin yüzde 70’ini tamamlamistik. Rumeli Hisari Fünikülerinde ilerleme yüzde 50’yi asmis. Yani bitirdigim dedigi projeler, zaten sona gelmisti. Bir de bizim dönemimizde baslanan ama iptal ettigi projeler var ki, onlari saymaya kalksak saatler sürer” seklinde konustu.



“Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nin yolunu yapmadilar”

“Ise baslama töreni yapiyorlar” diyen Kurum, “Törenle ise basliyorlar. Sonra vaatlerini hatirlarsalar ise devam edecekler. Yildiz-Kabatas Metro Hatti 4.5 km uzunlugunda. Biz bunun yüzde 50’sini yapip teslim etmemize ragmen 2,25 kilometresini bile bitirememisler. Ümraniye-Göztepe-Atasehir Metro Hatti’ni yüzde 7 ilerlemeyle teslim ettik yine bitiremediler. Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nin yolunu yapmadilar. Ulastirma Bakanligimiz buradaki metro hattini 38 ayda bitirdi. Demek ki isteyince oluyor. Dertlenince, ask ile çalisinca yapiliyor. Biz 1 Nisan’dan sonra yeni metro hatlariyla, 2 yakaya yapacagimiz tünellerle, kavsaklarla, otoparklarla, yeni otobüs ve metrobüs hatlariyla Istanbul’u, hem yalandan hem de trafik çilesinden tamamen kurtaracagiz. Istanbul’un hangi ilçesine, gidersek gidelim vatandaslarimiz bizden kentsel dönüsüm talep ediyor. Bu konuda dert yaniyor. Ama ne yazik ki mevcut CHP’li Baskan, hemserilerimizin bu talebini de duymadi, görmezden geldi. IBB eliyle yapilmasi gereken kentsel dönüsüm yapilmadi. Çalistaydan öteye gidemediler" dedi.



“Istanbul’un kaynaklarini kirli pazarliklarla birlikte peskes çekmeye kalktilar”

Istanbul’a tek bir çivi bile çalismadigini dile getiren Kurum, "Bugün Istanbullu kardeslerimiz sagliksiz ve güvensiz binalarda can korkusuyla yasiyor. Halbuki 100 bin konut yapacaklardi? 5 bin konutu bile dönüstürmediler. Milletimizin eksikleri için Istanbul’da 173 bin konutu dönüstürdük. Bunlar Istanbul’a tek bir çivi çakmadilar. Bir de bu sehrin parasini çarçur eden mevcut CHP’li IBB Baskani “650 bin konut yapilmamali” diyor? Istanbullular IBB baskanini çesitli hizmetler yapsin diye seçer. Vatandasimiz hizmet beklerken onlar ikbal pesinde kostular. Istanbul’un kaynaklarini rant olarak gördüler. Istanbul’un kaynaklarini kirli pazarliklarla birlikte peskes çekmeye kalktilar. Bugün otobüsler yolda kaliyorsa, vatandasimiz saatlerce duraklarda çile çekiyorsa Bunun sebebi CHP’li yönetimin anlayisidir. 31 Mart’ta muhtesem bir zafer yakalayacagiz. Türkiye Yüzyili’nda Istanbul’umuzu lokomotif sehir haline getirecegimiz adimlar için karar verilecek. Bu 5 yilda Istanbul’daki deprem korkusunu giderecegiz. Istanbul’daki trafik çilesini bitirmek için adimlar atacagiz. Istanbul’un kaynagini Istanbul’a kullanirsan her seye yeter” ifadelerini kullandi.

“Bu sene her konuda sampiyonluga gidiyoruz”

Mitingde konusan Baskan Köken ise, “Ne yaparsak bu sehirde kalacak. Bizim yaptigimiz eserleri bizden sonrakilerde kullansinlar. Okullarimizin tamamini yeniledik. 26 tane okul insaati yaptik. Bundan 1 buçuk yil sonra tekli egitim sistemine geçecegiz. Cumhurbaskani’mizin bizzat ilgilendigi Kiz Imam Hatip Lisesi’nin açilisini yapacagiz. Bu sene her konuda sampiyonluga gidiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA