Donald Trump, 464 Milyon Dolarlik Ceza Için Gereken Teminati Bulamadi

Eski ABD Baskani ve is adami Donald Trump’in sivil dolandiricilik davasinda çarptirildigi 464 milyon dolarlik cezayi ödemek için gerekli maddi teminati bulamadigi bildirildi.

Eski ABD Baskani ve is adami Donald Trump, Trump Organization sirketi ve bazi çalisanlarinin banka kredileri ve sigorta islemleri konusunda daha iyi ticari sartlar elde etmek için fazla mal varligi bildirimi yapmaktan suçlu bulundugu sivil dolandiricilik davasinda yeni bir gelisme yasandi. Trump’in dava kapsaminda verilen toplam 464 milyon dolarlik cezayi ödemek ve mülklerine el konulmasini engellemek için gerekli maddi teminati bulamadigi bildirildi.

Trump’in avukatlari tarafindan New York Temyiz Mahkemesi’ne verilen dilekçede, 464 milyon dolarlik tazminat cezasinin tamamini teminat altina almanin mümkün olmadigi belirtilerek, “Davalilar, 464 milyon dolarlik temyiz teminatini bulma konusunda asilamaz zorluklarla karsi karsiyadir” ifadelerine yer verildi.

Maddi durumu “istikrarli” olan Trump’in önemli varliklara sahip oldugu vurgulanan dilekçede, buna ragmen tazminat miktarinin büyüklügü nedeniyle kefil olacak sigorta sirketi bulunamadigi aktarildi. Trump’in mal varliklarini teminat olarak kullanmak zorunda kalabilecegi belirtilirken, 464 milyon dolarlik toplam cezanin daha az bir miktarinin teminat olarak kabul edilmesi talebi yinelendi. Trump’in avukatlari, daha önce New York Temyiz Mahkemesi’ne basvuru yaparak toplam ceza miktarinin tahsilatinin durdurulmasi talebinde bulunmustu. Trump’in cezanin tahsilatini durdurmak için 100 milyon dolarlik teminat ödemeye hazir oldugu belirtilmisti.

Para cezasina çarptirilmisti

New York Bassavcisi Letitia James tarafindan açilan sivil dolandiricilik davasinda Donald Trump, Trump Organization sirketi ve bazi yöneticileri banka kredileri ve sigorta islemleri konusunda daha iyi ticari sartlar elde etmek için fazla mal varligi bildiriminde bulunmakla suçlanmisti. Dava sonucunda Donald Trump ve sirketinde yönetici olarak çalisan ogullari Donald Jr. Trump ile Eric Trump’a toplam 364 milyon dolarlik para cezasi verilmisti. Mahkeme masraflari ve ceza faiziyle birlikte Trump’in ödeyecegi toplam miktarin 464 milyon dolara ulastigi kamuoyuna yansimisti. Mahkeme ayrica Trump’in 3 yil, ogullarinin da ikiser yil New York’taki sirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmasini ve bankalardan kredi almasini yasaklamisti. Trump ise davayi "cadi avi" ve "siyasi bir komplo" olarak nitelendirmisti.
Kaynak: İHA