Cumhurbaskani Erdogan, Ramazan Bayram Tatilinin 9 Güne Çikarildigini Açikladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ramazan bayram tatilinin kamu çalisanlari için 9 güne çikarildigini açikladi.

Cumhurbaskani Erdogan, Ramazan Bayram Tatilinin 9 Güne Çikarildigini Açikladi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ATO Congresium’da düzenlenen soför esnafi ile iftarda bir araya geldi. Erdogan, kendisinin, evinin, çocuklarinin iasesi için saatlerce direksiyon sallayan tüm soför kardeslerime Mevla’dan kolayliklar dilerken, ülkedeki tüm soför esnafinin Ramazan-i Serif’ini tebrik etti. Erdogan, tuttuklari oruçlarin, yaptigi ibadetlerin Allah katinda kabulünü dilerken bu mübarek günlerin en basta sizler olmak üzere ülkemize, millete ve Islam dünyasina hayirlar getirmesini niyaz etti. Erdogan, sözlerine baslarken bugün Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonda sehit olan 1 askere Allah’tan rahmet, yaralanan 4 askerimize acil sifalar dileklerinde bulundu.

Bugün yogun ve yorucu oldugu kadar gerçekten bereketli bir gün geçirdiklerini vurgulayan Erdogan, “Ilk olarak AFAD tarafindan insasi tamamlanan 30 bini askin deprem konutu ve köy evinin anahtar teslim törenini gerçeklestirdik. Kura törenimizle birlikte deprem bölgesinde teslim ettigimiz afet konutu sayisi 76 bini asti. Ardindan yine canli baglantiyla 14 kilometrelik Arnavutköy, Istanbul Havalimani yeni metro hattinin hizmete açilis törenine istirak ettik. Böylece Istanbul’un toplam rayli sistem agi uzunlugunu 362 kilometreye çikardik. Son hattin da devreye girmesiyle birlikte Istanbul’un trafik çilesinin biraz daha azalacagi kanaatindeyim. Akabinde Mamak’ta toplu açilis törenimiz vardi. Mamak Belediyemizin ve bakanliklarimizin ilçemize kazandirdigi toplam 62 kalem eser hizmet ve projeyi resmen hizmete açtik. Hem deprem konu hem metro hattimizin hem de Mamak’ta hizmete aldigimiz yatirimlarin ülkemize, milletimize ve bu yatirimlardan faydalanacak kardeslerimize bir kez daha hayirli olmasini diliyorum. Sahsimizi bu hizmetlere vesile kildigi için Rab hamd ediyorum” diye konustu.



"Siyasi hayati boyunca daima sizlerle beraber yol yürümüs bir kardesiniz olarak her gün nasil bir mücadelenin içinde oldugunuzu çok iyi biliyorum"

Bu sofranin muhabbet sofrasi oldugunu söyleyen Erdogan sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Muhammet’ten muhabbet oldu hasil, muhabbetsiz muhabbetten ne hasil. Soframizi sereflendirdiginiz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Allah birligimizi, beraberligimizi, uhuvvetimizi daim kilsin diyorum. Sevgili kardeslerim, soför esnaflarimizla bizim özel bir dostlugumuz, yol arkadasligimiz vardir. Siyasete ilk atildigimiz dönemden itibaren sizlerle farkli vesilelerle bir araya geldik, dertlestik, hasbihal ettik. Kimi zaman salon toplantilarinda, kimi zaman taksit olmus duraklarinda. Kimi zaman trafikte sizlerle hep yakin irtibat halinde olduk. Hangi görevde olursak olalim sizlerin kanaatlerini almaya, sizlere kulak vermeye ihtimam gösterdik. Türkiye’nin nabzini tutarken her zaman sizlerin fikirlerinden istifade ettik. Çünkü soför esnafi bu kardeslerimin yaptiklari is icabi milletimizin aynasidir. Sizlerin bu ülkeye, bu millete, bu sehre yaptigi hizmetlerin yerini hiçbir sey tutamaz. Kiminiz takside, kiminiz minibüste, kiminiz otobüste, helal rizik pesinde kosuyorsunuz. Her gün sadece Ankara’mizda yüz binlerce hemsehrimizin is yerine evine, sevdiklerine güvenle ulasmasina sizler vesile oluyorsunuz. Her biriniz yilin 365 günü, günün 24 saat faal olan, mesuliyeti gerçekten agir bir meslegi icra ediyorsunuz. Siyasi hayati boyunca daima sizlerle beraber yol yürümüs bir kardesiniz olarak her gün nasil bir mücadelenin içinde oldugunuzu çok iyi biliyorum.”

“Çok büyük bir grup içindeki birkaç kisinin yaptigi hatanin genele tesmil edilmesini kesinlikle dogru bulmuyoruz”

Geçen ay Izmir’de yasanan menfur hadise taksicilerin hangi riskleri göze alarak evlerine ekmek götürmeye çalistigini gösterdigini hatirlatan Erdogan, “Merhum Oguz Ergey kardesimizi katleden alçak isledigi cinayeti hesabini hukuk önünde vermistir. Daha sonra soförlerimizi hedef alan sözlü ve fiili pek çok saldiri haberi medyaya yansidi. Dün Keçiören’de bir taksi duragina yapilan saldirida hakeza benzer bir örnektir. burada su hususu ifade etmek durumundayiz. Bazi münferit örnekler üzerinden soför esnafi kardeslerimin itham edildigini, ötekilestirildigini, hatta kimi çevreler tarafindan bir nefret objesi haline getirilmeye çalisildigini üzülerek görüyoruz. Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Çok büyük bir grup içindeki birkaç kisinin yaptigi hatanin genele tesmil edilmesini kesinlikle dogru bulmuyoruz” dedi.



“Görevi yol yaparak, asfalt dökerek, tünel, kavsak, alt geçit insa ederek, metro ve tramvay hatlari açarak trafigi hafifletmek olanlarin kendi beceriksizliklerinin veba soförlerimize yüklemesi isgüzarliktir”

Soför esnafi kardeslerine yönelik haksiz ithamlarin, belediye baskani gibi sorumluluk makamindaki kisilerce yapilmasi ise çok daha vahim oldugunun altini çizen Cumhurbaskani Erdogan, “Milletin yetki verdiklerinin görevi, suçu baskalarina yikmak degil, sorunlari dogru bir sekilde tespit edip, bunlara çözüm üretmektir. Trafik sürekli sikisiyor. Bir yerden bir yere gitmek sorun oluyorsa soför kardeslerim burada suçlu degil bilakis magdur konumundadir. Ankara ve Istanbul basta olmak üzere büyük sehirlerimizde özellikle artan trafik kesmekesinden soför esnafi, kardeslerim herkesten daha çok etkileniyor. Çünkü bizler yollari sadece ihtiyaç duydugumuz zaman kullaniyoruz. Ama soför kardeslerim günün 24 saati çalisiyor. Hal böyleyken görevi yol yaparak, asfalt dökerek, tünel, kavsak, alt geçit insa ederek, metro ve tramvay hatlari açarak trafigi hafifletmek olanlarin kendi beceriksizliklerinin veba soförlerimize yüklemesi isgüzarliktir. Biz siyasi hayatimizin hiçbir döneminde böyle davranmadik. Böyle kolayci yollara tevessül etme geregi duymadik. Enerjimizi ve kapasitemizi bahane aramak için degil, sorunlari çözmek için kullandik” seklinde konustu.



“Sizler gerek sehir içinde, gerekse sehirler arasi seyahatlerimizde ülkemizi nereden nereye getirdigimizi gayet iyi biliyorsunuz”

Yol yapmanin medeniyet oldugunu ve bu düsturla gece gündüz çalisarak ülkemizi ulastirma alaninda, dünyada parmakla gösterilen bir tasidiklarina isaret eden Erdogan, “Bölünmüs yol uzunlugumuzu, 6 bin 100 kilometreden 29 bin 373 üç kilometre, otoyol uzunlugumuzu bin 714 kilometreden, 3 bin 726 kilometreye, köprü ve viyadük uzunlugumuz 311 kilometreden 774 kilometreye, karayolu tünel sayimizi 83’den 495 adede çikartarak ulastirma alaninda büyük bir dönüsüme imza attik. Daha burada saymaya kalksak saatler sürecek yatirimlari milletimizle birlikte özellikle soför esnafi kardeslerimizin istifadesine sunduk. Sizler gerek sehir içinde, gerekse sehirler arasi seyahatlerimizde ülkemizi nereden nereye getirdigimizi gayet iyi biliyorsunuz. Insallah bundan sonra ayni azim ve kararlilikla yolumuza devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Meclisin açilmasiyla birlikte dolmus ve minibüs esnafimizin plakalarina dair mülkiyet sorunlariyla ilgili magduriyetleri insallah giderecegiz”

Meclisin açilmasiyla birlikte dolmus ve minibüs esnafimizin plakalarina dair mülkiyet sorunlariyla ilgili magduriyetleri gidereceklerini müjdesini veren Erdogan, “Ayni düzenlemede sehir içinde faaliyet gösteren Halk otobüsü esnafimizin hak tahsis süreleriyle faaliyetlerine edebilme haklarini da korumaya alacagiz. Ulastirma ve Çevre Bakanligimiz gerekli mevzuat hazirliklarini yapti. Seçimlerden hemen sonra parlamentomuzun takdirine sunuyoruz” diye konustu.



“Asfalt yol köprü yapmamakla övünenlere hak ettikleri cevabi 31 Mart’ta vereceginize inaniyorum”

Asfalt yol köprü yapmamakla övünenlere hak ettikleri cevabi 31 Mart’ta vereceklerine inandiklarini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, “Ulastirma projelerini devam ettirmek yerine dökenleri siyaset arsivini tozlu raflarina havale edeceginizden süphe duymuyorum. Kendi sahsi reklamlarina verdikleri önemi sehirlerimizin trafik ve deprem sorunlarina sandiga gömmenizi bekliyorum. Biz büyüksehirde Turgut Altinok kardesim ve ilçelerdeki adaylarimizla eser ve hizmet siyaseti yolunda emin adimlarla yürümeyi sürdürecegiz. Cumhurbaskani olarak tüm belediye baskanlarimizla el ele verecek ve basta Istanbul olmak üzere Ankara’mizi bir baskente yakisir sekilde hal almasini insallah saglayacagiz. Rabbim yolunuzu açik kazancinizi her daim bereketli eylesin diyorum” ifadelerine yer verdi.

Ramazan Bayrami tatilinin uzatildigini açiklayan Cumhurbaskani Erdogan, “Sözlerimi bitirmeden önce kamu çalisanlarimizin 10 Nisan 2024 tarihinde baslayacak Ramazan Bayrami öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayilacaklari kararimizi kamuoyumuzla paylasmak istiyorum. Böylece Sali günkü yarim günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalisanlarimiza 9 günlük rahatça degerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Genel olarak özel sektörümüzün de böyle]yaklasima sahip oldugunu biliyoruz. Ramazan Bayrami’nizi simdiden tebrik ediyor ve bir buçuk günlük idari izin kararimizin hayirli olmasini diliyorum. Hepinizi bir kez daha sevgiyle saygiyla selamliyorum” dedi.

Kaynak: İHA