Cumhurbaskani Erdogan 'IBB Nereye Gittigi Belli Olmayan Deste Deste Para Görüntüleri Ile Anilmakta'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Artik IBB yaptigi eserler ve hizmetlerle degil, nereye gittigi belli olmayan deste deste para görüntüleri ile anilmaktadir. Sorsaniz ‘bu paralarla CHP il binasi alindi’ diyorlar. Ama alindigi söylenen il binasina ödenen rakamlarla ortadaki paralar arasindaki orantisizligi kimse izah edemiyor” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan 'IBB Nereye Gittigi Belli Olmayan Deste Deste Para Görüntüleri Ile Anilmakta'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Arnavutköy Istanbul Havalimani metro hatti açilisinda video konferans ile katildi.

Açilis yapilan metro hatti ile Arnavutköy - Istanbul Havalimani arasinin 8 dakikada gidilebilecegini söyleyen Erdogan, “Bu açilisla Arnavutköy’ü Gayrettepe- Kagithane-Istanbul Havalimani hattina da bagliyoruz. Arnavutköy - Gayrettepe arasi 41 dakikaya düsüyor. Bu projenin Halkali istikametindeki etabini da insallah 1 yil içinde hizmete sunmayi hedefliyoruz. Böylece 69 kilometrelik mesafesiyle Türkiye’nin en uzun rayli sistem ring hattini tamamlayacagiz. Sadece havalimanimizin açilmasindan bu yana Istanbul’a 162 kilometreye yakin rayli sistem kazandirdik. Sehrimizdeki rayli sitem aginin toplam mesafesi 362 kilometreyi buldu. Bu rayli sistemlerin büyük bölümü ulastirma ve altyapi bakanligimiz tarafindan yapilmistir. Son 5 yilda Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan metro uzunlugu sadece 8 kilometredir. Kalan tüm projeler ya daha önceki dönemden kalmadir, ya da bakanligimiz tarafindan hayata geçirilmistir. Hatta üzeri toprakla kapatilarak tümden iptal edilen projeler de mevcuttur. Her yeri projeyle insa kalitesini ve yolculuk konforunu biraz daha ileri tasiyan Istanbul metrolari, dünya standartlarinin en üst sinifinda yer aliyor. Her biri Istanbul ulasimina hayati birer nefes borusu islevi gören bu rayli sistem hatlari olmasaydi, bugün sehrin içine düsecegi durumu milletimizin takdirine birakiyoruz” ifadelerini kullandi.

“IBB yaptigi eserlerle degil, deste deste para görüntüleri ile anilmaktadir”

Istanbul’un ulasim sorununun çözümü için IBB’nin de üzerine düsenleri yerine getirmesi gerektigini savunan Erdogan, “Bugün Istanbul yollarini gösteren ekranlara baktiginizda günün çogunda yollarin kirmizi oldugunu görürsünüz. Yol yapmayi, tünel yapmayi, köprü yapmayi, metro yapmayi, vapur isletmeyi, mevcut ulasim hatlarini verimli çalistirmayi bilmeyen bir belediye yönetiminin yol açtigi bu aci tablo, Istanbul’un hakki degildir. Birakin yeni projeler gelistirmeyi, sorunsuz sikintisiz isleyen bir sistemi devam ettirmeyi bile beceremediler. Bu zihniyet görevde oldugu müddetçe Istanbul’un trafik çilesi daha da artacak. Istanbul gerçek belediyeciligi ziyadesiyle hak etmektedir. Istanbul’da sadece is bilmez, eser ve hizmet fukarasi degil tipki 1989’da oldugu gibi kirlenmis bir yönetim vardir. Artik IBB yaptigi eserler ve hizmetlerle degil, nereye gittigi belli olmayan deste deste para görüntüleri ile anilmaktadir. Sorsaniz ‘bu paralarla CHP il binasi alindi’ diyorlar. Ama alindigi söylenen il binasina ödenen rakamlarla ortadaki paralar arasindaki orantisizligi kimse izah edemiyor. Bir taraftan üst geçitlerin gövdesine israf degil derken, diger taraftan deste deste dolarlarla neyi nerede harciyorlar belli degil. Simdiye kadar yapilan açiklamalarin hepsi bir öncekini tekzip etti, süphe bulutlarini dagitmak bir yana daha da arttirdi. Hesap uzmaniyim diyerek övünenlerin ise hiçbir yerde sesi solugu çikmiyor. Istanbul’u depreme hazirligi ile, ulasimi ile, çevresi ile geriletenler, siyaseti de kirleterek hem sehre hem ülkeye çok büyük kötülük yapmislardir. Geciken eser ve hizmetleri telafisi vakit ve kaynak meselesidir. Ama kirlenen siyasetin bedeli gençlerin kalbide olusturacagi soru isaretleri sebebiyle nesiller boyu sürecektir” seklinde konustu.

“Adeta ir dejavu yasiyor, ayin filmi yeniden izliyor gibiyiz”

Mevcut IBB yönetimini 1980-1990 yillari arasindaki Istanbul belediyesi yönetimine benzeten Erdogan, “Milletimiz benzeri durumlara 1980 -1990’li yillarda sahit oldu. 1989’da Istanbul’da, Ankara’da, daha pek çok sehirde CHP’li belediye yönetimlerinin hesabini veremedikleri pis isler yüzünden ülkemizde çok büyük tartismalar yasandi. Bu ülkenin tarihine ISKI skandali diye bir rezaleti bu CHP yazdirdi. Sonuçta milletimiz 1994 seçimlerinde bunlarin hepsini tasfiye etti. Aradan geçen bunca yildan sonra adeta bir dejavu yasiyor, ayni filmi yeniden izliyor gibiyiz. Isimler farkli ama kafalar ayni. Kepazelikler ayni. Bu ülkeye de yazik, bu sehirlere de yazik. Insallah 31 Mart’tan sonra sehirlerimiz tüm bu tartismalarin uzaginda, eser ve hizmet gündemli hayatlarina yeniden dönecekler. Istanbul Sistem Istanbul projesi ile keyfi, kibirli ve kirli zihniyetlerden kurtulup, programli planli projeleri adil bir yönetime kavusacak. Istanbul depreme hazirlik için 650 bin yeni konutu konusacak. Istanbul bin kilometreyi bulacak rayli sistem agirlikli yeni ulasim projelerini konusacak. Istanbul her bireyini kucaklayan sosyal belediyecilik faaliyetlerini konusacak. Istanbul tarihi ve kültürel varliklarinin ihyasi ile maziden atiye kurulan köprüyü konusacak. Istanbul belediye baskaninin maceralarini, kibirli hirslarini degil, sehrine yaptigi eserleri, hizmetleri konusacak. Istanbullu basi dara düstügünde nerede oldugu belli olmayan degil, yani basinda derdi ile dertlenen bir yönetimi bulacak. Iste o zaman Istanbul gelecegine tekrar umutla ve güvenle bakabilecek” diye konustu.

Kaynak: İHA