Bulut Açiklamasi 'Ögrencilerimiz Son Yillarini Isletmede Staj Görerek Tamamlayacak'

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Bafra Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yetkin Bulut, "Turizm isletmeciligi bölümü müfredatinda yapacagimiz güncelleme ile ögrencilerimiz 6 dönem teorik ders aldiktan sonra son yillarini isletmede staj görerek tamamlayacaklar” dedi.

Bulut Açiklamasi 'Ögrencilerimiz Son Yillarini Isletmede Staj Görerek Tamamlayacak'
Bafra Turizm Fakültesi Hanife Asçi Konferans Salonu’nda kariyer etkinligi düzenlendi.

Programda konusan Dekan Vekili Prof. Dr. Yetkin Bulut, "Öznesi insan olan turizm sektörü basta olmak üzere tüm sektörlerin günümüzdeki en degerli iki varliga yatirim yapmasi gerekli. Bunlardan ilki bilgi ikincisi de insan. Her ikisinin bir araya gelmesi durumunda ister kurumsal ister bireysel açidan ele alalim fark olusturulacak/farklilasma saglanacak ve bireye ya da kuruma olan talebin artmasina neden olacaktir. Isletme alaninda en önemli stratejistlerden birisi olan Alvin Toffler’in da dedigi gibi ’bilgi her oyunu bozar’. Biz Turizm Fakültesi olarak turizm sektörünün ihtiyaci olan bilgi, beceri ve sorumluluklara sahip bireyler yetistirmeye gayret ediyoruz. Bu dogrultuda bölümlerimizde ders veren ögretim elemanlari sadece akademik dünyanin içinden degil sektörden de gelmektedir. Dünyanin önde gelen uluslararasi otel zincirlerinin yöneticilerinden, kamu kurum ve kuruluslarinda görev yapan yöneticilere, girisimcilere, sektöre danismanlik yapanlara kadar genis bir yelpazede usta ögretici kadromuz gücümüze güç katmaktadir. Burada ögrencilerimiz gerek isletmeye giderek gerekse de usta ögreticinin fakültemize gelmesi ile akademi ile sektörü bir araya getirmeyi amaçliyoruz. Önümüzdeki dönemden itibaren ‘turizm isletmeciligi bölümü’ müfredatini güncelliyoruz. Yapilacak olan güncelleme ile ögrencilerimiz 6 dönem teorik ders aldiktan sonra son yillarini isletmede staj görerek tamamlayacaklar. Böylece ögrencilerimiz stajlarinda aldiklari verimi en üst düzeye çikaracaklar ve netice itibari ile is hayatina hazirlanmis olacaklar. Bugün burada TUI gibi sektörün en önemli aktörlerinden birisini agirlamak ve kendileri ile is birligi protokolü imzalamak bizim açimizdan önemli. Ögrencilerimizin dünya markalarinda çalisiyor, staj yapiyor olmasi onlarin kisisel gelisimi açisindan son derece önemli" diye konustu.

Prof. Dr. Yetkin Bulut’un konusmasin ardindan bir otelin insan kaynaklari direktörü Sati Murat Demirer, ögrencilere ise alim süreçlerinden bahsetti. Ögrencilerin sorularinin da yanitlandigi program sonunda OMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sevim Alisir tarafindan Sati Murat Demirer’e tesekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA