Bayburt'ta Anjiyo Ünitesi Hizmete Açildi

Bayburt Devlet Hastanesi’nde kemoterapi ünitesinin faaliyete geçmesinin ardindan koroner anjiyografi ünitesi de bugün törenle hizmete açildi.

Bayburt'ta Anjiyo Ünitesi Hizmete Açildi
Açilis töreninde konusan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, bu hizmetlerin önemli yatirimlar oldugunu söyleyerek, "Bu hizmetler Bayburt için önemli yatirimlardir. Bayburt Devlet Hastanemizin güçlenmesi demek, disariya daha az hastanin gitmesi demek. Ayni zamanda uzman kadromuz, hekim kadromuz, yardimci saglik hizmetleri kadromuz güçlenmis durumda. Bayburt hem egitim, hem saglik, hem de diger alanlarda devletin yatirimlarini çok güzel almis bir il olma yolunda hizla ilerliyor. Anjiyo ünitesinin de bu konuda çok önemli oldugunu düsünüyorum. Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Kiymetli bir hizmet, herkesten Allah razi olsun" sözlerini kullandi.

Anjiyo ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte 3 hastanin anjiyo ameliyati geçirdigi bilgisini veren Il Saglik Müdürü Dr. Ilker Hanci, "Bugün 3 hastamiza anjiyo yaptik. Yaglanmalari vardi. Bir hastamiza hem balon yapildi, hem de ilaçli stent takildi. Hastalarimizin genel durumlari iyi. Iki hastamiz yogun bakimda, bir hastamiz serviste takip ediliyor. Burada koldan da anjiyo hizmeti veriliyor. Son model cihazlarimiz geldi, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan anjiyografi ünitesinin açilisi yapildi. Açilis sonrasi il protokol üyeleri anjiyografi ünitesini gezerek, son model cihazlar hakkinda doktorlardan bilgi aldilar. Ünitenin gezilmesi ardindan anjiyo olan hastaya Vali Eldivan geçmis olsun ziyaretinde bulundu. Bir süre hastayla sohbet eden Vali Eldivan, geçmis olsun dileklerini ileterek hastanin saglik durumu hakkinda bilgi aldi.

Programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Il Saglik Müdürü Dr. Ilker Hanci, Bayburt Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Murat Canpolat, kurum müdürleri, siyasi partilerin il temsilcileri, hastane yönetimi, saglik çalisanlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA