Baskan Böcek Açiklamasi 'Konyaalti'ni Modern Bir Yasam Alanina Kavusturduk'

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 200 milyon öz kaynakla hayata geçirilen Konyaalti Liman Halk Plaji’ni düzenlenen törenle halkin kullanimina açti.

Baskan Böcek Açiklamasi 'Konyaalti'ni Modern Bir Yasam Alanina Kavusturduk'
Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklariyla yapimina basladigi Bogaçayi Köprüsü ile Liman arasinda kalan 1 kilometre uzunlugundaki Konyaalti Liman Halk Plaji projesi tamamlandi. Projenin açilis törenine Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir, CHP Antalya Il Baskani Nail Kamaci, Milletvekilleri Sururi Çorabatir, Cavit Ari, Aliye Cosar, Mustafa Erdem ve CHP Konyaalti Belediye Baskan Adayi Cem Kotan ve çok sayida vatandas katildi.



"200 milyonluk yatirim"

Konyaalti Liman Halk Plaji açilisinda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 200 milyon liralik yatirim bedeliyle hayata geçirilen projenin 23 bin metrekaresi yesil alan olmak üzere yaklasik 74 bin metrekarelik bir alandan olustugunu söyledi.

Bisiklet yolu, park alanlari ve seyir terasiyla alanin modern bir görüntüye kavustugunu belirten Baskan Muhittin Böcek, “Vatandaslarimizin özgürce denize girebildigi Konyaalti Liman Halk Plajimizin açilisini gerçeklestiriyoruz. Böyle bir projeyi Antalya’ya kazandirmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hayirli olsun” dedi.

Antalya’nin her noktasina hizmet verebilmek amaciyla öncelikli hedefleri belirleyerek çalismalar yaptiklarini kaydeden Baskan Böcek, “Türkiye’nin en borçlu belediyesi olmamiza ragmen tasarrufa gittik. Antalya’dan Berlin’e kadar 3 bin 211 km içme suyu, Antalya-Ankara mesafesinde 514 km kanalizasyon yaptik. Aritmalari yeniledik. Böyle bir sahil açilisinda aritmanin ne kadar önemli oldugunu hepimiz biliyoruz” diye konustu.

Göreve geldikleri gün itibariyla 200 olan mavi bayrak sayisini 231’e çikardiklarini belirten Baskan Böcek "Yerli ve yabanci 25 milyon vatandasimiza ev sahipligi yapiyoruz. Onlarin övündükleri turizm gelirlerine 35 aritmamizla hizmet veriyoruz. Ayrica Türkiye’de bir ilke imza atarak denizlerimizi 22 termal kamerayla denetliyoruz" dedi.



Böcek’e övgü

CHP Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir ise konusmasinda Baskan Muhittin Böcek’in altyapidan ulasima kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdigini ve geçirecegini belirterek, “Antalya’nin altyapisini, ulasimini, metrosunu yapiyor. Bu ülkeyi yöneten kimi insanlar Marmaris’in yüzlerce dönüm koyunu alir kendisine yazlik yapar. Kimi yöneticiler de Antalya’nin en güzel plajini halka açar. O Muhittin Böcek iste. Uzun yillardir duymadigimiz halk plaji, halk sofrasi, halk dinlenme tesisleri. Halk kelimesini sik sik duyuyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. 1999 yilinda üniversite okumaya geldigimde Konyaalti Sahili taninmayacak haldeydi. 20 yilda bir devrim yapti, gelistirdi, degistirdi ve halka açti. Iste bizim belediye baskanlarimiz. Çok güzel bir slogani da var. Halkin Baskani, Herkesin Baskani. Muhittin Baskan hizmet yaparken kimseyi ayristirmadan isçisinden, emeklisine, ögrencisine herkese hizmet ediyor” dedi.



"Örnek olacak"

Basarir, CHP’li belediye baskanlarinin insana dokunan projeler ürettigine dikkat çekerek, “Günlerdir Muhittin Baskan’i seyrediyorum. Her gün açilis, her gün hizmet var. Her gün baskani takip etmekten sosyal medyada yoruluyorum. 20 yil önceki Konyaalti’na bakin, simdi ki Konyaalti’na bakin. Gurur duyuyoruz. Antalya’nin her tarafini Konyaalti yapacagiz. Metrosuyla, ulasimiyla, sagligiyla, yoluyla insaniyla bütünlesecegiz. Ben bugün açilisini yaptigimiz Konyaalti Halk Plaji’ndan çok mutluyum. Bazi yerlerde her yer deniz, halk plaja giremiyor. Ne mutlu Antalya’da benim emeklik, isçim ücretsiz bir sekilde bu plaja girecegiz. Tesekkür ederim Muhittin Baskan’im” diye konustu.



"Konyaalti liman halk plaji açildi"

Konusmalarin ardindan Baskan Böcek, CHP Grup Baskanvekili Ali Mahir Basarir, milletvekilleri, meclis üyeleri ve protokolün katilimiyla Konyaalti Liman Halk Plaji’nin açilis kurdelesi kesildi. Daha sonra ise açilis törenine katilan bisiklet gruplarinin Konyaalti Sahili’nde gerçeklestirecegi bisiklet sürüsünün ilk starti verildi.

Kaynak: İHA