Bakan Göktas, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde Huzurevi Sakinleri Için Düzenlenen Iftara Katildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, "Türkiye’de ilk kez yapilan Yasli Profili Arastirmasi’nda çok çarpici sonuçlar elde ettik. Arastirma kapsaminda 22 binden fazla haneyle görüsmeler gerçeklestirdik. Üç gün sonra arastirmanin sonuçlarini milletimizle paylasacagiz" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in ev sahipliginde Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde, Yaslilara Saygi Haftasi kapsaminda huzurevi sakinleri ile gerçeklestirilen iftara katildi.

"Kadim medeniyeti ve gelenekleri yarinlara tasiyan en degerli varliklar" olarak nitelendirdigi yaslilarla bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti ifade eden Göktas, büyüklerin tecrübelerinin her daim gençlerin yolunu aydinlattigini belirtti.

Hizla akip giden hayatta kusaklararasi dayanismanin her geçen gün daha da önemli hale geldigini bildiren Göktas, "Gençlerin yaslilarin bilgeliklerinden, yaslilarin ise gençlerin enerjisi ve yenilige açik olmalarindan faydalanmalari bizler için çok kiymetlidir. Bu nedenle, kusaklararasi dayanisma, yaslilarin sosyal hayata daha aktif bir sekilde katilimlarina firsat sunar. Ayrica, gençlerin de büyüklerimize yardim etmeleri ve ihtiyaçlarina karsi duyarli olmalarini saglar" diye konustu.



"Yaslilarimiza, uzun süreli, gündüz ve evde bakim yardimlarimizla destek oluyoruz"

Kusaklararasi etkilesimin toplumun her kesiminin birbirine destek olmasini sagladigini, toplumsal birligi ve bütünlesmeyi güçlendirdigini dile getiren Göktas, sunlari söyledi:

"Bakanlik olarak, her zaman degerli büyüklerimizin yaninda ve hizmetinde olmaya gayret ediyoruz. Yaslilarimizin aileleri ve yakinlariyla beraber, sosyal hayat ile baglarini güçlendirerek güvenli ve mutlu bir hayat sürmeleri için çalisiyoruz. Ülkemizin her kösesinde ve tüm illerimizde yaslilarimiz ve aileleri için özel hizmet modelleri gelistiriyoruz. Yaslilarimiza, uzun süreli, gündüz ve evde bakim yardimlarimizla destek oluyoruz. Bu hizmetlere yönelik altyapimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Kurumlarimizda agirladigimiz büyüklerimize, tüm ihtiyaçlarini kapsayan hizmetler sunuyoruz. Ayni zamanda gündüz merkezlerimizde sosyal hayata katilimi destekleyerek, hayatin her anini degerli büyüklerimizle paylasmak istiyoruz. 2016 yilinda baslattigimiz Yasli Destek Programimizla yaklasik 88 bin hanede 128 bin yaslimizin bakimlarini gerçeklestirdik."

"Yaslilara yönelik yürüttügümüz çalismalarin ve politikalarin gelistirilmesinde bize önemli bir yol haritasi sunacak"

Göktas, Bakanlik olarak yaptiklari Yasli Profili Arastirmasini tamamladiklarini belirterek, "22 Mart’ta milletimizle paylasacagiz. Bu arastirmanin sonuçlari, yaslilara yönelik yürüttügümüz çalismalarin ve politikalarin gelistirilmesinde bize önemli bir yol haritasi sunacak" dedi.

Büyüklerle bir araya gelmeyi, onlarin duasini almayi her seyden kiymetli olarak nitelendiren Göktas, salondaki yaslilara hitaben, "Sizlerin tecrübesiyle yolumuz aydinlaniyor, sizlerin duasiyla zorluklar kolaylasiyor. Gönlünün gücüyle bizlere destek olan, merhameti ve güler yüzüyle yüregimizi isitan, zamani asan tecrübesiyle bize yol gösteren, cesaret veren büyüklerimize her zaman ihtiyacimiz var. Biz 7’den 77’ye, geçmisten gelecege, her birlikte Türkiye’yiz. Türkiye Yüzyilinda, her geçen gün büyüyen bir askla, ülkemize hizmet ediyoruz" ifadelerini kullandi.

"Yasli Destek Programimizla yaklasik 88 bin hanede 128 bin yaslimizin bakimlarini gerçeklestirdik"

Öte yandan Bakan Göktas, iftar öncesi gazetecilerin sorularini da yanitladi. Sözlerine tüm büyüklerin Yaslilara Saygi Haftasi’ni kutlayarak baslayan Göktas, onlara saglikli, mutlu, huzurlu yasam dileklerini iletti. Her yil 18-24 Mart tarihlerinin Yaslilara Saygi Haftasi olarak kutlandigini dile getiren Göktas, "Bugünlere gelmemizde büyük emekleri olan büyüklerimize daha fazla ihtimam göstermeye her daim saygi ve sevgiyle yaklasmaya vesile olmasini temenni ediyorum" dedi.

Bakanlik olarak her zaman onlarin yaninda olma, onlara hizmet etme gayretinde olduklarini aktaran Göktas, sunlari söyledi:

"Yaslilarimizin aileleri ve yakinlariyla beraber, sosyal hayat ile baglarini güçlendirerek güvenli ve mutlu bir hayat sürmeleri için çalisiyoruz. Ülkemizin her kösesinde ve tüm illerimizde yaslilarimiz ve aileleri için özel hizmet modelleri gelistiriyoruz. Evde bakim destegimizle Türkiye’nin dört bir yaninda yaslilarimizin yaninda oluyoruz. 2016 yilinda baslattigimiz Yasli Destek Programimizla yaklasik 88 bin hanede 128 bin yaslimizin bakimlarini gerçeklestirdik."

"Çok çarpici sonuçlar elde ettik"

Bakanlik tarafindan yapilan Yasli Profil Arastirmasi’na yönelik soru üzerine de Göktas, arastirmanin sonuçlarini cuma günü kamuoyuyla paylasacaklarini yineledi.

Tüm dünya ile Türkiye’de de yasli nüfusunun giderek artigina dikkati çeken Göktas, "Bugün yüzde 10 olan 65 yas ve üzeri nüfus oranimizin 2030’da yüzde 12,9, 2040’ta ise yüzde 16,3 olmasi bekleniyor. Türkiye’de ilk kez yapilan Yasli Profili Arastirmasi’nda çok çarpici sonuçlar elde ettik. Arastirma kapsaminda 22 binden fazla haneyle görüsmeler gerçeklestirdik. Üç gün sonra arastirmanin sonuçlarini milletimizle paylasacagiz" dedi.

Kaynak: İHA