Yenilenebilir Enerjiye Yatirim Devam Ediyor

Bursa’da daha saglikli bir gelecek için yenilenebilir enerji yatirimlarina sürdüren Büyüksehir Belediyesi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi binasi çatisini günes panelleri ile donatiyor. 1938 yilindan 1973 yilina kadar Bursa’nin elektrik ihtiyacinin önemli bir kismini karsilayan Merinos Fabrikasi yillar sonra yeniden Bursa’ya enerji verecek.

Yenilenebilir Enerjiye Yatirim Devam Ediyor
Iklim degisikligi ile mücadele çerçevesinde atiklardan enerji üretimi, HES ve GES gibi projelerle yenilenebilir enerji kaynaklarina yönelen Bursa Büyüksehir Belediyesi, bu yatirimlarina bir yenisini daha ekledi. Daha önce birçok alana günes enerjisi sistemleri kurarak adeta enerji santraline dönüstüren Bursa Büyüksehir Belediyesi, simdi de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin çatisini günes panelleriyle donatiyor.

Parklar ‘Merinos’ ile aydinlanacak

Imalatlarinin yüzde 80 oraninda bitirildigi tesisin kalan imalatlari da tamamlandiginda 3.15 MW üretim gücünde olurken yilda yaklasik 2 bin 200 konutun elektrik ihtiyacini karsilayabilecek 5 milyon 226 bin KW elektrik üretimi yapmasi öngörülüyor. Günes panelleri sayesinde üretilecek enerji, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin tüketim ihtiyacinin tamamini karsilayacak olup, tüketimden kalan elektrik enerjisiyle Resat Oyal Kültür Parki, Hüdavendigar Kent parki, Millet Bahçesi, Botanik Park ve Inegöl Hikmet Sahin Kültürparki aydinlatmalarinin elektrik ihtiyaci karsilanmis olacak. Ayrica üretilen yenilenebilir enerji sayesinde yilda yaklasik 9 bin Ton/yil sera gazi emisyonu salinimi önlenmis olacak. Böylelikle bir dönem sehre istihdam ve sosyal katkinin yani sira barindirdigi jeneratörler vasitasiyla sehrin elektrik ihtiyacini da karsilayan Merinos Fabrikasi, ayni yerinde yillar sonra yeniden kendi elektrigini kendisi üreterek sehre katki saglamaya devam edecek.
Kaynak: İHA