Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç'tan 18 Mart Mesaji

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç'tan 18 Mart Mesaji
Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimlayarak Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan savunmasinda sehit düsen askerleri andi.

Baskan Ataç mesajinda, “Emperyalist güçlere karsi verilen onurlu bir mücadele olan Çanakkale Zaferi’nin bu yil 109’uncu yil dönümünü kutluyoruz. Çanakkale Savasi, milletimizin özgürlük ve bagimsizlik direnisinin ilk adimlarinin atildigi, tarihimizin en önemli zaferlerinden biridir. Bu onurlu zaferde on binlerce Mehmetçik omuz omuza çarpismis ve yine on binlercesi sehit olarak tarihin en önemli direnisinin sembolü olmuslardir. Dünyanin tüm ezilen uluslarina ilham veren kahramanlarin destani olan Çanakkale Zaferi, milletimizin özgürlük ve bagimsizlik yürüyüsünün, Kurtulus Savasi’miza kadar uzanacak ilk adimlarinin atildigi, en büyük zaferlerden biridir. Kahraman Mehmetçik’in, çagin en modern silahlarina sahip düsmana karsi yazmis oldugu destan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasinin, inanç ve cesaretin bir ürünüdür. Çanakkale Destani’nin yazildigi, her karisi sehitlerimizin aziz kanlari ile sulanmis topraklari, on binlerce hemsehrim ile birlikte görmüs olmaktan dolayi kendimi çok sansli hissediyorum. Eskisehirliler olarak sanli tarihimizi tanimak, o atmosferi yerinde hissetmek adina, kardes sehrimiz de olan Çanakkale’ye düzenledigimiz kültür gezilerinin önemini, Tepebasi halkinin da çok iyi bildigine inaniyorum. Kahramanlarin destani olan Çanakkale Savasi, ayni zamanda ulusumuza Mustafa Kemal Atatürk gibi dahi bir lideri armagan etmistir. Sehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan ülkemizi, Çanakkale’yi, Cumhuriyet’i, kisacasi bagimsizlik düsüncesini korumak; bu bilinci gelecek kusaklara aktarmak temel görevimiz olmali. Çanakkale Zaferi’nin yil dönümünde, büyük kurtarici Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan savunmasinda gözünü kirpmadan canlarini feda eden sehitlerimizi minnetle aniyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Çanakkale’de yasamini kaybedenlerin aziz hatirasi önünde saygiyla egiliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA