TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulisi Akar, Eyüpsultan'da Sehit Aileleri Ve Gazilerle Iftar Yapti

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar, Eyüpsultan Belediyesi ve Eyüpsultan Kaymakamligi’nin ev sahipliginde sehit aileleri, gazi ve gazi yakinlari için düzenlenen iftar programina katildi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulisi Akar, Eyüpsultan'da Sehit Aileleri Ve Gazilerle Iftar Yapti
Eyüpsultan Belediyesi tarafindan 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümünde Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gazi ve sehit ailyeleri için iftar programi düzenlendi.

Programa TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar, Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, Eyüpsultan Kaymakami Ihsan Kara, sehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katildi.

Hulusi Akar, iftarda sehit ailelerinin, gazilerin ve gazi ailelerinin bulundugu masalari tek tek dolasti.

“Milletimizin bekasi, halkimizin refahi bizim boynumuzun borcu”

Akar yaptigi konusmada, “Sunu bilmemiz lazim ki, gerçekten bizim inancimiza göre en yüksek rütbe, en yüksek seref sehitlikte. Allah hepimize nasip etsin. Bizim yillarca bu vatanda, bu topraklarda rahat, huzur içinde yasamamizda en büyük pay sehitlerimize ait. Onlardan Allah razi olsun, mekanlari cennet olsun. Sehitler bizim basimizin taci. Sehitler bizim bütün buradaki basarilarimizin birinci kahramani. Milletimizin bekasi, halkimizin refahi bizim boynumuzun borcu. Bu beka konusunda, güvenlik konusunda bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da gerçekten ölürsek sehit, kalirsak gazi anlayisiyla yapmamiz gerekenleri yaptik,

yapacagiz. Tarihini bilmeyen, milletini tanimayan bazi gafiller hala ’Suriye’de ne isimiz var, Irak’ta ne isimiz var, Libya’da ne isimiz var, Azerbaycan’da ne isimiz var’ diyebiliyor. Onlar bizim kardesimiz, Azerbaycan bizim kardesimiz. Biz iki devlet tek milletiz. Libya ile bizim 500 yillik kardesligimiz var. Kibris bizim canimiz, milli meselemiz. Ege, Akdeniz bizim hak ve menfaatlerimizin oldugu yer. Biz Libya’dan bir sey istemiyoruz. Biz iyi komsuluk diyoruz, uluslararasi hukuk diyoruz" diye konustu.

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken ise, “Ne yapsak azdir bu milletimize. Bu milletimiz hiçbir ortamda ne Cumhurbaskanimizi yalniz birakti, ne bizi yalniz birakti. Her ortamda dualarini eksik etmedi. Allah basimizdan ne gazilerimizi ne sehit yakinlarini eksik etmesin" dedi.

Kaynak: İHA