Saglik Bakani Koca'dan Konya'ya 2 Yeni Hastane Müjdesi

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Kiliçarslan Sehir Meydani’nda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla gerçeklestirilen AK Parti Konya mitinginde yaptigi konusmada, "Konya’da yeni saglik yatirimlarina devam ediyoruz. 500 üniteli Agiz ve Dis Sagligi Egitim ve Arastirma Hastanesini Konya’mizda yapiyoruz. Ikinci müjdemiz de bin yatak kapasiteli sehir hastanesi konseptinde insa edecegimiz yeni hastane" dedi.

Saglik Bakani Koca'dan Konya'ya 2 Yeni Hastane Müjdesi
Sehir Meydani’nda Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla gerçeklestirilen AK Parti Konya mitinginde konusan Saglik Bakani Fahrettin Koca, devletin Türkiye’de 22 yildir milletin dertlerine çare oldugunu, hükümetlerin halka ufuk açtigini söyledi.

Türkiye’nin artik eski kaliplara sigmadigini ifade eden Bakan Koca, "Çünkü Türkiye’yi, Türkiye’ye inananlar yönetiyor. Fikriyle, devrim gibi eserleriyle Türkiye’yi yeni Türkiye yapan Cumhurbaskanimizin yanindayiz. Türkiye Yüzyili için yanindayiz. Her birimiz yol arkadasiyiz. Yakin tarihimizin bir dönemi hasar, bir dönemi ise eser dönemidir. Eser dönemi 22 yildir devam eden dönemdir. Eserinin en büyük sonuçlarindan biri saglik alanindadir. Saglik alaninda bugün en ileri ülkeler arasindayiz. Hastanelerimizin, tibbi teknolojimizin dünyada örnegi yok degil ama çok az. Dahasi var; insanimiza en kapsamli saglik hizmetini geri ödeme, yani sigorta kapsaminda sunan ülke biziz. Ülkede devrim niteligindeki degisimler Cumhurbaskanimizin iradesiyle oldu. Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye’nin yönü gelecege çevrildi. Hasar dönemine son verildi, eser dönemi basladi" seklinde konustu.



Konya’ya 2 yeni hastane

Eserin irade ve istikrar istedigini kaydeden Bakan Koca, Konya’nin son 22 yilin eserler ve hizmetler sehirlerinden biri oldugunu vurguladi. Konya’da hekim ve saglik çalisani sayisinin 5 kat artarak 22 bin 440’a, 2002’de 350 olan uzman hekim sayisinin bin 496’ya, dis hekimi sayisinin 69’dan 391’e, hemsire sayisinin 860’tan 6 bin 684’e yükseldigini ifade eden Bakan Koca, "Konya merkezi ile ilçelerimizde 37’si hastane, 5’i agiz ve dis hastanesi ve merkezi, 71’i birinci basamak saglik tesisi olmak üzere toplam 140 saglik yatirimini tamamlayarak hizmetinize sunduk, yeni hizmetlerimizle yatak kapasitemizi 3 bin 508 arttirdik. Konya’da yeni saglik yatirimlarina devam ediyoruz. Toplam degeri 2 milyar 810 milyon lirayi bulan 17 saglik tesisini süratle tamamlayarak hizmetinize sunacagiz. Bunlari 62 saglik yatirimi izleyecek. Meram’in Atesbaz-i Veli Mahallesi’nde, Türkiye’de öncelikle 5 ilde yapilmasini planladigimiz ve bunlardan birinin de Konya’mizin oldugu 500 üniteli Agiz ve Dis Sagligi Egitim ve Arastirma Hastanesini Konya’mizda yapiyoruz. Ikinci müjdemiz de bin yatak kapasiteli sehir hastanesi konseptinde insa edecegimiz yeni hastane. Bu hastane ise Meram Millet Bahçesi’nin karsisinda Dutlukir bölgesinde bulunan askeri alanda yapilacaktir. Bu yil içinde yatirimi alindi, çok yakin zamanda yatirim ihalesine de baslamis olacagiz. Konya’miza ikinci sehir hastanemiz simdiden hayirli olsun" dedi.

Kaynak: İHA