Eskisehir Valiligi'nin 18 Mart Hakkinda Paylastigi Video Duygulandirdi

Eskisehir Valiligi’nin 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yildönümü nedeniyle sosyal medyada paylastigi videoda sehit ailelerinin verdigi röportaj izleyenlere duygu dolu anlar yasatti.

Eskisehir Valiligi'nin 18 Mart Hakkinda Paylastigi Video Duygulandirdi
Eskisehir Valiligi, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yil dönümüne özel bir video paylasti. Günün anlam ve öneminin anilmasi amaciyla paylasilan videoda sehit ailelerinden alinan röportajlari izleyenleri duygulandirdi. Gözyaslari içinde sehitlerin fotograflarinin yaninda ve mezarlarinin basinda röportaj veren aileler, evlat acisinin çok büyük oldugunu ancak onlarla gurur duyduklarini söyledi.

Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy ise, sehitleri rahmetle anarak Çanakkale Zaferi’nin yil dönümünün kutlu olmasini ifade etti.



"Bütün sehitlerimizi rahmetle aniyorum"

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yil dönümünü ve Sehitler Günü’nü saygiyla andiklarini belirten Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Ülkemizin, bu noktaya gelmesinde Çanakkale Zaferi’nin önemi çok büyüktür. Bu boyutuyla baktigimizda, bu mücadeleyi ortaya koyan atalarimizi bugün rahmet ve minnetle aniyoruz. Çanakkale ruhuyla Türkiye Yüzyili’ni daha iyi bir noktaya tasiyacagimiza olan inancimiz tam. Cumhuriyetimizin kurulusunda, kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere bütün sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Önümüzdeki sürece daha güçlü bir sekilde ilerlemeye millet olarak devam edecegiz. Ben, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yil dönümünü kutluyor, sehitlerimizi saygiyla aniyorum" dedi.



"Kuslar yine geldi, iste o zaman agabeyim beyninden kursun yemis"

Sehit ablasi Hayriye Duru Tuna, "12’yi 45 geçiyordu, kuslar cama geldi. Annem de bazlamadan kalkti. Un köftesi döküyordu. Kuslar camlari kiracak. Annem masayi aldi ve sobanin yanindan, ’Gidin buradan. ’Benim cigerimi kopardiniz, cigerimi’ dedi kuslara. Sonra bana geldi, ’Daha bir de bunlari yapiyorsun. Gönlün mü güverdi? Ne bu böyle?’ dedi.

Kuslar yine geldi, iste o zaman iste agabeyim beyninden kursun yemis. O kuslari bak buralara yaptirdim. Valiligin orada kuslarla aksama kadar konusurum" ifadelerini kullandi.

"Hiçbir zaman unutulmuyor, yavrum her daim yanimizda"

2016 yilinda Diyarbakir’in Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarinin saldirisi sonucu sehit düsen Piyade Uzman Çavus Mehmet Ariyesil’in annesi Hamide Ariyesil, sunlari söyledi:

"Biz devletimizden çok memnunuz, Allah razi olsun. Her daim bizim yanimizdalar. Evlat acisi çok büyük. Çok gururluyuz, gurur verici bir sey ama acisi çok büyük. Çok üzülüyoruz. Hiçbir zaman unutulmuyor, yavrum her daim yanimizda."

"Kardesimin o gece dogum günüydü"

1999 yilinda Gölcük depreminde sehit düsen Jandarma Er Ilhami Limon’un ablasi Nazmiye Çetin ise, "Kardesimin o gece dogum günüydü. Tam 20 yasini doldurmustu. Daha çok gençti, hayalleri vardi, umutlari vardi. Bizi çok erken yasta birakti" seklinde konustu.

Kaynak: İHA