Brüksel'de Gazze'ye Destek Protestosu

Belçika’nin baskenti Brüksel’de Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari protesto edilerek, derhal ateskes çagrisinda bulunuldu.

Brüksel'de Gazze'ye Destek Protestosu
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 163 gündür devam ederken, Belçika’nin baskenti Brüksel’de Israil’in saldirilari protesto edildi. Brüksel Kuzey Istasyonu’nda bir araya gelen göstericiler, Israil’in uluslararasi hukuku ihlal ederek soykirim isledigini belirterek, derhal saldirilarina son vermesi çagrisinda bulundu. Göstericiler, “Terörist Israil”, “Derhal ateskes’’, ’’Nehirden denize özgür Filistin" ve ’’Utan Avrupa’’ sloganlari atti. Göstericiler, ayrica Belçika Basbakani Alexander De Croo, Belçika’da ayrilikçi Flaman partisi NVA lideri Bart de Wever, AB Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ve ABD Baskani Joe Biden’i Israil’e verdikleri destek nedeniyle protesto etti.

’’Filistin halki için buradayim’’

Destek mitingine Belçika’nin Anvers kentinden katilan Luc Beaerts, ’’Filistin halki için buradayim. Bu çok normal. Buradayim, çünkü Filistin halkina karsi yapilan savasa karsi oldugumuzu göstermeye devam etmek zorundayiz. Israil’in silahli güçlerle uyguladigi adaletsizligine karsi, onu desteklemeye devam eden ABD ve Avrupa’nin adaletsizligine karsi tavrimizi israrla göstermeye devam etmeliyiz. Yoksa bu adaletsizlik ve katliamlar da durmayacak ve devam edecek’’ dedi.

Protesto, yapilan konusmalarin ardindan olaysiz sekilde sona erdi.
Kaynak: İHA