Ankara Valisi Sahin Açiklamasi 'Ankara Birçok Medeniyetin Izlerini Tasiyor'

Ankara Valisi Vasip Sahin, “Cumhuriyet döneminin simge sehri olan Ankara birçok medeniyetin izlerini tasiyor. Bu medeniyetlerin izlerini Ankara’ya tekrar kazandirmamiz lazim” dedi.

Ankara Valisi Sahin Açiklamasi 'Ankara Birçok Medeniyetin Izlerini Tasiyor'
Baskent Ankara Meclisi Dernegi tarafindan Altindag Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokagi Sinema Salonu’nda "Ankara Ahi Cumhuriyeti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne 100 Yilda Baskent Ankara” konulu panel düzenlendi.

Panelde konusan Ankara Valisi Sahin, “Tarih boyunca birçok medeniyete baskentlik yapmis, ana yol kavsaklari üzerinde olmasi hasebiyle de sürekli bir ilgi odagi halinde yasamis bir kent. Dolayisiyla burasi ayni zamanda birçok medeniyetin de izini tasiyor. Bu medeniyetlerin bu izlerini bizim Ankara’ya tekrar kazandirmamiz lazim. Bizim Ankara’yi tekrar gerçekten bir medeniyet sehri, kültür sehri olarak tanitmamiz lazim” diye konustu.

Her sehrin kendine has degerleri oldugunu, disaridan gelenlerin bu degerlerini Ankara’nin kendine has desenini tamamlamak üzere kullanacaklarini belirten Sahin, “Eger buradaki deseni bütünlemek yerine bozmaya, parçalamaya baslamissa orada bir sikinti var demektir. Burada biraz dikkatli olmak lazim. Onun için bu özellikle Istanbul’da da böyleydi, Ankara’da da böyle. Ankara’yi Ankaralilarin sehri haline ancak öyle getirebiliriz. Herkes Ankarali olursa ve Ankarali oldugunu hissederse o zaman Ankara gerçekten fonksiyonunu ifa etmis olacak” ifadelerini kullandi.

Sahin’in konusmasinin ardindan panel, Ankara’daki üniversitelerden konusmacilarin sunumlariyla devam etti.
Kaynak: İHA