18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yil Dönümü

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yil dönümü dolayisiyla mesaj yayimladi.

18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yil Dönümü
Ünverdi mesajinda, “Destansi bir mücadele ile Çanakkale’yi geçilmez kilan bir neslin evlatlari olarak atalarimizdan aldigimiz güçle her türlü zorlugun üstesinden gelerek yolumuza devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Çanakkale Zaferi’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde, "Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum” komutuyla sehadete yürüyenlerin zaferi oldugunu belirten Adnan Ünverdi, mesajinda sunlari kaydetti:

“Aziz atalarimiz tarihin her döneminde sartlar ne olursa olsun ‘Ölürsem sehit, kalirsam gazi’ diyerek bagimsizligindan asla taviz vermeyecegini tüm dünyaya göstermistir. Tarihte görülen en zorlu savaslarindan birisi Çanakkale’de yasanmis, isgal kuvvetlerinin o dönemin teknolojik silahlari, ordu ve donanmalarina karsi, zorluk ve yokluk içerisindeki milletimiz birlik, inanç, cesaret ve olaganüstü bir mücadele ile bu zaferi destanlastirmistir. Vatan, millet ve bayrak askiyla büyük fedakarliklarla kazanilan zafer Çanakkale’yi geçilmez kilmistir. Böylesi bir neslin evlatlari olarak bizler de bize bu cennet vatani armagan eden geçmislerimize layik olmak için milli ve manevi degerlerimize sahip çikacak, gençlerimizi bu suurla yetistirecek, vatanimiz için her cephede mücadelemizi sürdürecegiz. Atalarimizdan aldigimiz güçle, birlik ve berberlik içerisinde her tür sorunun üstesinden gelecek ve daha aydinlik yarinlara hep birlikte ulasacagiz. Bu duygu ve düsüncelerle, Çanakkale Zaferinin 109. yil dönümünde aziz vatanimizi bizlere armagan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, silah arkadaslarini, bütün sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve sükranla aniyorum.”
Kaynak: İHA