'Yilanlar Grubu' Çetesi Operasyonunda 13 Tutuklama

Kayseri’de ’Yilanlar Grubu’ adi altinda yasa disi bir yapilanma içerisine giren ve silahli eylem gerçeklestirdigi iddiasi ile gözaltina alinan 23 kisiden 13’ü çikarildigi mahkemece tutuklandi.

'Yilanlar Grubu' Çetesi Operasyonunda 13 Tutuklama
Kayseri Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, kent sinirlarinda faaliyet göstermekte olan silahli organize suç örgütlerinin tespit ve desifre edilmesine yönelik çalisma yürüttü. Yapilan çalismalarda "Yilan B." lakapli B.S.’nin "Yilanlar Grubu" adi altinda kendi olusumunu kurarak illegal bir yapilanma içerisine girdigi ve yapi içerisinde bulunan sahislarin Incesu ilçesinde silahli eylemler gerçeklestirdikleri tespit edildi. 28 ayri adrese operasyon düzenleyen ekipler, 23 süpheliyi yakalayarak gözaltina aldi. Adreslerde yapilan aramalarda 3 adet ruhsatsiz tabanca, 3 adet ruhsatsiz tüfek, 1 adet el telsizi, 1 adet demir kelepçe ve 50 adet tabanca mermisi ele geçirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 23 kisiden aralarinda çete lideri ve sag kolununda bulundugu 13 kisi tutuklanirken, 10 kisi de adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA