Türkiye'nin Marka Insasina Destek Olacak Tecrübeler Kitaplastirildi

Türkiye Ulus Markalama Forumu, alaninda uzman birçok bilim insanini ve sektör temsilcisini bir araya getirdi. 14 farkli oturumda sunulan bildiriler, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Yayinlari tarafindan kitap haline getirildi. ‘Türkiye ve Dünyadan Ulus Markalama Tecrübe Paylasimlari’ basligiyla yayinlanan kitabin takdimini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan yapti.

Türkiye'nin Marka Insasina Destek Olacak Tecrübeler Kitaplastirildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in takdimi yaptigi ‘Türkiye ve Dünyadan Ulus Markalama Tecrübe Paylasimlari’ baslikli kitap Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan yayinlandi. Kitabin takdiminde Baskan Erdogan, “Türkiye markasinin gücünün 780 bin kilometrekareyi asarak bölgemizde baris, istikrar ve güvenin teminati haline gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. ‘Made in Türkiye’ ürünlerimizin tüm dünyada sergiledigi ihracat basarilariyla iftihar ediyoruz. Türkiye yüzyilinda yapacagimiz çalismalarla mevcut basarilarimiza yenilerini eklemenin gayretindeyiz” ifadelerini kullandi.

“Kültür ve degerler üzerine odaklaniyor”

Forum’da sundugu bildirisiyle kitapta yer alan, Ulus Markalama Uzmani, Iletisimci Dr. Mihriban Akyol Akin, kamu diplomasisinin, ulus markalama olarak da adlandirilan bir uygulama olarak son 20 yilda öne çikan bir strateji haline geldigini belirterek “Ulus markalama, turizm, kültürel miras, ihraç mallari, iç ve dis politika, insanlar ve yatirim/göç alanlarindaki ülke imajini degerlendirerek, uluslarin olumlu bir imaj olusturmasini amaçliyor. Ulus markalama dis politika konulari yerine kültür ve degerler üzerine odaklaniyor” dedi.

“Algi yönetimi önemli”

Ulus markalama stratejilerinin gerçekçi bir sekilde belirlenmesi gerektigine vurgu yapan Istanbul Beykent Üniversitesi Dr. Ögr. Üyesi Mihriban Akyol Akin, “Marka iletisimi yönetimi pazarlama kökenlidir ve ulus markalamasinda da bu stratejilerin kullanilmasi gerekiyor. Bununla birlikte, ulus markalamada algi yönetiminin öneminin alti çizmek gerek. Türkiye markasini insanlarin zihninde nasil konumlandirilacagi üzerine stratejiler gelistirilmesi gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA