Rektör Savas Filistinli Ögrencilerle Iftarda Bulustu

Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, Usak Üniversitesinin çesitli bölümlerinde ögrenim gören Filistinli ögrencilerle iftar programinda bir araya geldi.

Rektör Savas Filistinli Ögrencilerle Iftarda Bulustu


Ögrenci Yasam Merkezinde yer alan yemekhanede Filistinli ögrencilerle iftar yemeginde bulusan Rektör Prof. Dr. Savas, iftar sonrasinda ögrencilerle bir süre sohbet ederek, aileleriyle olan iletisimleri ve ihtiyaçlari ile ilgili bilgi aldi.

“Filistin’e düsen her bomba bizim de yüregimize düsüyor” diyerek Filistin’de yasananlari insan olanin yüreginin kaldiramayacagini söyleyen Rektör Savas, “Ramazan Ayi’nin dünyanin farkli yerlerinde zulüm altinda olan Müslümanlarin ve tüm mazlumlarin kurtulusuna vesile olmasini diliyorum. Yüregimiz Filistin’de, bu yüzden Ramazan biz Müslümanlar için buruk geçiyor. Gazze’de, Kudüs’te, Filistinli kardeslerimiz sehit olmaya devam ediyor. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Cenab-i Hak rahmetiyle muamele etsin. Allah yarali kardeslerimize de acil sifalar versin’’ dedi.



Prof. Dr. Savas, “’Iki günü esit olan ziyandadir’ diyen Peygamberin ümmetleri olarak çok çalismaliyiz. Burada egitim alan siz Filistinli gençler sadece kendiniz ve aileniz için degil, ülkenizin refaha ermesi, oradaki mazlumlarin kurtulmasi için de çalisip basarili olmak zorundasiniz. Biz Usak Üniversitesi olarak her zaman sizin yaninizdayiz.” seklinde konustu.



Filistinli ögrenciler Rektör Savas’a ve Usak Üniversitesi yönetimine desteklerinden dolayi tesekkür ettiler. Iftar sonrasinda Filistinli ögrenciler yemek duasi ve Kuran-i Kerim okudular.
Kaynak: İHA