MÜSIAD, Iftar Sofrasinda Sehit Ve Gazi Aileleri Ile Yasli Ve Gençleri Agirladi

MÜSIAD Izmir, gerçeklestirilen iftar etkinliginde sehit ve gazi aileleri, yaslilar evinde kalan büyükler ve ögrencileri agirlarken, genç-yasli onlarca vatandas iftar çadirinda oruçlarini açti.

MÜSIAD, Iftar Sofrasinda Sehit Ve Gazi Aileleri Ile Yasli Ve Gençleri Agirladi
Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Izmir Subesi, sehit ve gazi aileleri, yaslilar evinde kalan büyükler ve ögrenciler için iftar etkinligi gerçeklestirdi. Bilal Saygili Camii ve Külliyesi’nde kurulan iftar çadirindaki etkinlik, Türk Tasavvuf Müzigi konseri ile baslarken, ardindan Kur’an-i Kerim Tilaveti okundu. Ezanin okunmasiyla birlikte genç-yasli onlarca vatandas hep birlikte oruçlarini açti.

"Ne kadar sükretsek azdir"

Iftar sonrasi açiklama yapan MÜSIAD Izmir Sube Baskani Gökhan Temur, "MÜSIAD, milli manevi degerlerine bagli olmanin yaninda ahlak ve dürüstlügü ilke edilen, hak ve hukuku her daim gözeten ve dayanisma gibi evrensel degerleri büyüyesinde barindiran, toplumsal her türlü gelisime fayda saglayan, bagimsiz, ilkeli durusunu her zaman koruyan bir sivil toplum kurulusudur. MÜSIAD Izmir olarak bizler bugün 2 bin isletmeyi temsil ediyor, yaklasik 100 bin kisiye is imkani sagliyor ve Izmir ekonomisinde yüzde 18’e tekabül eden is hacmine sahibiz. Ne kadar sükretsek azdir" dedi.



Gazze ve Dogu Türkistan vurgusu

Konusmasinda Gazze ve Dogu Türkistan gibi Islam cografyalarinda yasanan zulme de yer veren Temur, "Baris, dayanisma, rahmet ayi olan Ramazan ayi, maalesef Gazze’deki Dogu Türkistan’daki kardeslerimize yapilan zulümle bu sene biraz daha buruk geçmekte. Su mübarek günlerde bu cografyalardaki acilarin, zulümlerin son bulmasini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum. Özellikle Filistin’deki kardeslerimize Siyonist Israil tarafindan yapilan zulmün, soykirimin, Ramazan’in yüzü suyu hürmetine son bulmasini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum. Böylesi gönül sofrasinda bizleri yalniz birakmayarak katilim saglayan tüm protokolümüze, sivil toplum kuruluslarimiza, sehit ve gazi ailelerimize, yaslilarimiza, gençlerimize özellikle sükranlarimi sunuyorum" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA