Kütahya'da Hurma, Su, Ayran Peynir Ve Simitle Iftar

Kütahya’da ’Geleneksel ümmet iftari’ düzenlendi. Kütahya Ulu Cami’de gerçeklesen iftara katilan vatandaslar simit, peynir, ayran, su ve hurma ile orucunu açti.

Kütahya'da Hurma, Su, Ayran Peynir Ve Simitle Iftar
Programa Kütahya Il Müftüsü Dr. Irfan Açik, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve üyeleri, siyasi parti üyeleri ve bine yakin vatandas katildi.

Gazze’de devam eden katliamdan dolayi Ramazan ayinin buruk geçtigini söyleyen Insan Hak ve Hürriyetleri Insani Yardim Vakfi Kütahya Sube Baskani Mustafa Yenipazar, "Insallah hem Gazze hem Dogu Türkistan için bu Ramazan’in yeni açilimlar getirecegini umuyorum. Bu Ramazan, burada ettigimiz dualarla, gayretlerle ve birlikteligimizle en kisa sürede hem Gazze’nin hem Kudüs’ün özgür oldugunun ve Dogu Türkistan’in iskencelerden kurtulacaginin, oradaki soykirimin biteceginin habercisidir" diye konustu.

Ümmet iftarinin sembolik hale geldigini söyleyen AK Parti Kütahya Belediye Baskan adayi Kamil Saraçoglu, "Burada maksat insanlarin bu sekilde de iftar yapabilecegini, fakirlerin aksamlari ne yedigini dahilestirebilmek, onlarin bu sekilde iftar yaptigini göstermek ayni zamanda birlik ve beraberligi saglamak için önemli bir organizasyonu gerçeklestirdiler" dedi.

Her sene bu tür iftar programlarina katilmaya özen gösterdigini ifade eden Saraçoglu, yogun programina ragmen bu sene de iftar programina katildigini söyledi.

Kaynak: İHA