Kartli Sistemdeki Ilk Detaylar Belli Oldu

Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, Usak’i daha modern bir kent yapmak için ulasimda önemli bir adim atti. Baskan Çakin, sosyal medyada yaptigi paylasimda kartli sistem için validatör cihazlarinin otobüslere takilmaya baslandigini duyurdu.

Kartli Sistemdeki Ilk Detaylar Belli Oldu


Kentteki bir otobüsten fotograf paylasan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Bir sözümüzü daha yerine getiriyoruz. Kartli sistem cihazlari araçlara takilmaya baslandi. Modern toplu tasima hizmeti sehrimize hayirli olsun.” ifadelerini kullandi.

Yeni sistem karttan daha fazlasini barindiracak

Montajlarin tamamlanmasiyla kullanima geçirilecek sistem sayesinde vatandaslar konforlu bir hizmete kavusacak. Usaklilar, mobil uygulama üzerinden otobüslerinin nerede oldugunu, duraktan geçen otobüs hatlarini ve kaç dakika içerisinde durakta olacagini görebilirken ayni zamanda mobil uygulamadan, web sitesinden vebelirlenen bayilerden kartlarina dolum yapabilecekler.

Otobüslere takilan validatörlere, Usak Kart’in yani sira NFC ve QR kod ile de ödeme saglanabilecek. Kart çesitleriyse ögrenci, tam ve serbest kart olarak kullanima sunulacak.

Ayrica vatandaslar, web sitesi üzerinden açtiklari hesap araciligiylasahip olduklari UsakKart’a iliskin islemleri takip edebilecek. Öte yandan UsakKart kullanicilari, kartin kaybolmasi durumunda içindebulunan bakiyeyi site araciligiyla yeni kartina aktarabilecek.

Kartlar nasil temin edilecek

Validatörlerin kurumu tamamlandiktan sonra vatandaslar online islemler ile basvuruda bulunarak kartlarini temin edebilecek. Bunun yani sira, web sitesi üzerinden en yakin kart dolum noktalarini görebilen vatandaslar ayrica belirlenen noktalarda kartlarini kisisellestirebilecek.
Kaynak: İHA