Denizli'de Kooperatif Yöneticilerine Egitim Semineri

Köy-Koop Denizli Birligi, kooperatif yöneticilerine yönelik egitim seminerlerini sürdürmeye devam ediyor.

Denizli'de Kooperatif Yöneticilerine Egitim Semineri


Köy- Koop Denizli Birligi tarafindan kooperatif yöneticilerine yönelik gerçeklestirilen egitim seminerine yogun ilgi gösterildi.

Seminerin açilisinda konusan Baskan Mehmet Varol, “Uzun yillarin özlemi idi, 1163 sayili Kooperatifler Kanunundaki yapilacak degisiklikler. 2021 yilinda, Sayin Bakanimizi ikna ettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildi. Iktidar ve muhalefet milletvekillerine, kanunun önemini anlattik. TBMM Komisyon toplantisina davet edilerek orada da görüslerimizi aktardik nihayet. TBMM Genel Kuruluna indirilerek kabul edildi. 26 Ekim 2021 tarihli Resmi gazetede yayinlanarak yürürlüge girdi. Ilgili Bakanliklarimiz çalismalarina baslayarak kanun ile ilgili KOOP BIS yönetmeligi, KOOP EP yönetmeligi, Kooperatiflerde derecelendirme yönetmeligi, Dis denetim yönetmeligi, Ana sözlesme degisikligi, vb. bir sürü yönetmelikler yayinlandi. KOOP EP yönetmeligi, 14 Ocak 2022 tarihinde, 31719 sayi ile yayinlanarak yürürlüge girdi. KOOP EP yönetmeligi geregince, halen görevde olan Kooperatif yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, yeni seçilecek olan Yönetim ve Denetleme kurulu üyeleri KOOP EP Egitimini alip, sertifika alma zorunlulugu basladi.

Bizde, KÖY KOOP Merkez Birligi olarak ilgili Bakanliktan yetki alarak, Havuzumuzda bulunan Egitmen ve Usta Egitmenlerimiz ile bu egitimleri veriyoruz” dedi.



805 kooperatif yöneticisi sertifikasini aldi

Son 13 yildir egitimlere ara vermeden devam ettiklerini belirten Baskan Varol, “Son 13 aydan bu yana, belirli araliklar ile Antalya, Ankara, Bursa, Mugla, Denizli Kale, Denizli Çivril, Denizli Çardak, Burdur, Burdur Bucak ilçelerinde KÖY KOOP Merkez Birligi ve KÖY KOOP Denizli Birligimizin is birligi ile 870 Kooperatif yöneticisi, 50 kisiyi geçmeyen siniflarda 40 saat egitim programina alinarak egitim verildi.

Egitime düzenli katilan 805 Kooperatif yöneticisi, belgesini almaya hak kazanirken, 65 yönetici devamsizliktan elendi. Bu yapilanlar yeterli mi? Hayir yeterli degil. Talep geldikçe farkli Il ve Ilçelerde, yapilacak olan genel kurullardan sonra, Kooperatif yöneticilerine hizli bir sekilde egitim vermeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA