Baskan Adayi Mandalinci; 'Halkin Belediyesinde, Sizlerin Temsilcisi Olarak Çalisacagiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Baskan Adayi Tamer Mandalinci, Bodrum’da musluklardan kesintisiz su akmasini saglamak için Mugla Büyüksehir Belediyesiyle çözüm odakli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Baskan Adayi Mandalinci; 'Halkin Belediyesinde, Sizlerin Temsilcisi Olarak Çalisacagiz'


CHP Bodrum Belediye Baskan adayi Tamer Mandalinci önceki gün seçim çalismalari kapsaminda Bodrum Emlak Müsavirleri Dernegi’ni ziyaret etti. Dernek Baskani Ömer Yetgin ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Mandalinci’ye meclis üyesi adaylari ve partililer eslik etti. Dernek yönetiminin talep ve önerilerini dinleyen Baskan Adayi Mandalinci, 56 mahallesinin sorunlarinin farkinda olduklarini, 1 Nisan’dan itibaren çözümü için yogun bir mesaiye baslayacaklarini söyledi.



Aksam saatlerinde ise CHP Bodrum Ilçe Baskani Tuna Isin ve meclis üyesi adaylari ile birlikte Islamhaneleri Mahallesi’nde halk toplantisi gerçeklestiren Tamer Mandalinci, acil önlem alinmasi gereken öncelikli konunun su sorunu oldugunu belirtti.



Temiz su kaynagi termik santrale

Mugla Büyüksehir Belediye Baskan adayi Ahmet Aras’la birlikte hayata geçirecekleri projelerle Bodrum’da musluklardan kesintisiz su akmasini saglayacaklarini aktaran Mandalinci, projelerin bir termin süresinin bulundugunu da hatirlatti. Bodrum’a su saglayan Mumcular Barajinin su seviyesinin düsük olmasi nedeniyle kullanilamadigini ifade eden Mandalinci, su anda ihtiyacin Geyik Baraji ve yeralti sondajlarindan karsilandigi bilgisini vererek söyle konustu:

“Ancak üzüldügümüz konu; Geyik Baraji’ndaki 16 milyon metreküp temiz su kaynaginin, içme suyunun Kemerköy ve Yeniköy santralinin sogutmasinda kullanilmasi. Mugla Büyüksehir Belediyesi bu barajin özellestirme yoluyla kendisine devrini istedi ama maalesef sonuç alamadi. STK’larimizla, vatandaslarimizla birlik olarak bu barajdaki suyun önce insani ihtiyaçlar için, yani içme suyu olarak kullanilmasi yönünde çaba gösterecegiz. Herkesin içinin sizladigi, had safhaya ulasan kayip-kaçak su sorunumuz var. Maalesef ki ilgili kurumun dösemis oldugu dayaniksiz borularda sürekli yasanan patlaklardan hepimiz biktik, usandik. Patlaklarda kaybettigimiz su milli servet, hepimizin suyu. Göreve geldigimiz andan itibaren su krizinin çözümüyle alakali hemen aksiyon alacagiz, suyu daha iyi yöneteme konusunda da çalismalar yapacagiz.”

Derman olmak için yola çiktik

Mahallenin ihtiyaçlari konusuna deginerek hayata geçirecekleri projeleri anlatan Mandalinci, kadinlara, çocuklara ve gençlere yönelik öncelik tanidiklari projelerini anlatti.

Belediye Baskani seçilmesinden sonra da halkin arasinda, ayni samimiyetle görevi sürdürecegini yineleyen Tamer Mandalinci, Bodrum’un kültür mozaigi zenginligine deger verip kimseyi ayirmadan, ötekilestirmeden dertlere derman olmak için yola çiktiklarini ifade etti.

Mandalinci, “Bu belediye halkin belediyesi, bizler baskan degil, sizlerin kardesi, temsilcisi olarak orada olacagiz. Görevler gelip geçici, önemli olan iyi bir insan olmak, arkanda senden razi olan bir topluluk birakmak” dedi.



Bodrum Belediye Baskan Adayi Tamer Mandalinci gün içinde, Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayim Ahmet Aras’in proje tanitim toplantisina ve Gündogan Mahallesi’ndeki iftar programina katilim sagladi.
Kaynak: İHA