Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Aziz Sehitlerimizin, Kahraman Gazilerimizin Emanetini Ilelebet Tasimaya Devam Edecegiz'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Gaziantep’te sehit aileleriyle iftar programina katildi. Bakan Yerlikaya, "Aziz sehitlerimizin, kahraman gazilerimizin emanetini ilelebet tasimaya devam edecegiz" dedi.

Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Aziz Sehitlerimizin, Kahraman Gazilerimizin Emanetini Ilelebet Tasimaya Devam Edecegiz'
Bir dizi program ve ziyaret için Gaziantep’te bulunan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, sehit aileleri gazilerle iftar programinda bir araya geldi. Bakan Yerlikaya, vatana göz dikenlere gereken dersi verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.



"Aziz sehitlerimizin, kahraman gazilerimizin emanetini ilelebet tasimaya devam edecegiz"

Programda açiklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, "Içisleri ailesi olarak bizler Kara Vatan’da da Mavi Vatan’da da ülkemize uzanmaya kalkan elleri kirmaya devam ediyoruz. Dag baslarinda kahramanlarimiz var. Sarp kayaliklarda kahramanlarimiz var. Onlarin nefeslerinin ulasmadigi, ayak izlerinin olmadigi tek karis vatan topragi yok. Aziz sehitlerimizin, Kahraman gazilerimizin emanetini ilelebet tasimaya devam edecegiz. Bu duygularla, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere ülkemiz ve milletimizin bekasi ugruna canlarini feda eden aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygi ve rahmetle yâd ediyorum" dedi.



"Bizi bölmek, birbirimize düsürmek isteyenler her seferinde aci yenilgiyi tattilar, tatmaya da devam edecekler"

Vatana göz dikenlerin aci yenilgiyi tatmaya devam edeceklerini de belirten Bakan Yerlikaya, "Bizi bölmek isteyenler, bizi birbirimize düsürmek isteyenler, her seferinde aci bir yenilgiyi tattilar, tatmaya da devam edecegiz insallah. Bizler, bir arada ve kardesçe yasariz. Bizim aile degerlerimiz, millet olma vasfimizi belirlemistir. Bunu cümle alem böyle bilsin" seklinde konustu.



"Sehitlerimizin aziz canlariyla, gazilerimizin fedakârliklariyla müdafaa ettigi bu vatani korumaya devam edecegiz"

Sehitlerin ve gazilerin emaneti olan vatani korumaya devam edeceklerini vurgulayan Bakan Yerlikaya, "Sehitlerimiz, sehit ailelerimiz, bizlerin, bu aziz milletin göz bebegidir, bas tacidir. Ebediyen de böyle olacaktir. Vatan ugruna canini hiçe sayan gazilerimiz. Gögsünüzde tasidiginiz madalyalar bu milletin serefidir, onurudur. Hakkinizi hiç birimiz, hiçbir sekilde ödeyemeyiz. Bu devlet, bu millet sizlerin kiymetini, degerini asla unutmayacak. Sehitlerimizin aziz canlariyla, gazilerimizin fedakarliklariyla müdafaa ettigi bu vatani onlara layik olacak sekilde her daim korumaya devam edecegiz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan hatira fotografi çekimi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA