Samsun Ve Gürcistan Arasinda Is Birligi Çalismalari

Çarsamba Ticaret Borsasi (ÇTB) Yönetim Kurulu Baskani Kazim Yilmaz, Gürcistan’in Trabzon Baskonsolosu Nikoloz Iashvili ile is birligi görüsmesi gerçeklestirildi.

Samsun Ve Gürcistan Arasinda Is Birligi Çalismalari
ÇTB Yönetim Kurulu Baskani Kazim Yilmaz, Gürcistan’in Trabzon Baskonsolosu Nikoloz Iashvili’yi makaminda ziyaret etti. 2 ay önce Samsun’a gerçeklestirdigi ziyaret kapsaminda Çarsamba Ticaret Borsasi’ni ziyaret ederek Baskan Yilmaz ile bir araya gelen Baskonsolos Iashvili, iki ülke arasindaki is birligi çalismalari ve ticari imkanlar konusunda Baskan Yilmaz ile fikir alisverisi yapildi.

Baskonsolos Iashvili, Türkiye ile Gürcistan arasindaki dostluk ve ticaretten duydugu memnuniyeti ifade ederek, iki ülke arasindaki ticaretin daha da güçlenmesi gerektigini söyledi.

Iashvili, “Türkiye’den ülkemize yapilan yatirimlari dikkatle takip ediyoruz. Gürcistan ve Karadeniz Bölgesi iklim olarak da birbirine oldukça benzer özellikler tasiyor. Tarim is birliklerine ve sanayi is birliklerine her zaman açigiz. Gürcistan’da yatirim yapmak isteyenlere her zaman kapimiz açik. Türkiye ve Samsun is dünyasi Gürcistan hükümetine güvenebilir” dedi.

Samsun is dünyasi ve Gürcistan is dünyasinin yeni çalismalara imza atabilecegini söyleyen Baskan Kazim Yilmaz, “Çarsamba Ticaret Borsasi olarak Türkiye ve Gürcistan arasindaki iliskilerimizi daha ileri adimlara tasimak için biz de gereken tüm adimlari atmaya haziriz” diye konustu.

Baskan Yilmaz’in gerçeklestirdigi ziyaretten memnuniyet duydugunu ifade eden Iashvili, Baskan Yilmaz’a ziyareti için tesekkür etti. Yilmaz, Iashvili’ye konukseverligi için tesekkür ederek, Baskonsolosu tekrar Samsun ve Çarsamba’da agirlamaktan memnuniyet duyacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA