Hirvatistan Cumhurbaskani Milanovic, Basbakanliga Aday Olacagini Açikladi

Hirvatistan Cumhurbaskani Zoran Milanovic, nisan ayindaki seçimlerde muhalefetin basbakan adayi olarak yarisacagini ve kazanacaklarindan emin oldugu seçimlerin ardindan Cumhurbaskanligi görevinden çekilecegini açikladi.

Hirvatistan Cumhurbaskani Milanovic, Basbakanliga Aday Olacagini Açikladi
Hirvatistan’in AB’nin Ukrayna politikalarina sert elestirileriyle gündeme gelen Cumhurbaskani Zoran Milanovic, 17 Nisan’da yapilacak parlamento seçimlerinde muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti’nin (SDP) basbakan adayi olarak yarisacagini açikladi.

SDP Baskani Pedja Grbin ile gerçeklestirdigi ortak basin toplantisinda Milanovic, “Hepimizin hayatinda, konfor alanindan çikmamiz, siradan ve alisilmis olmayi bir kenara birakmamiz gereken anlar vardir. Bu an benim de kapimi çaldi” diye konustu.

Kuracaklari “Ulusal kurtulus” hükümeti ile kararli ve temiz bir yönetim sözü veren Milanovic, “Hirsizlari, zalimleri ve yardimcilarini indirecegiz ve bu defa uzun süreligine olmak üzere geri gelmelerini engelleyecegiz” diye konustu.



“Bu yil bagimsiz aday olarak yarismaya karar verdim”

Milanovic, sosyal medya üzerinden yayinladigi açiklamada ise, “Bu yil 17 Nisan’da Hirvatistan Parlamentosu için yapilacak seçimlerde SDP listesinden bagimsiz aday olarak yarismaya karar verdim. Galibiyetten emin oldugum seçimlerden sonra Hirvatistan Cumhurbaskanligi görevinden çekilecek ve mecliste yeni kurulacak hükümetle birlikte Hirvatistan Cumhuriyeti hükümetine liderlik etme görevini üstlenecegim. Anayasa çerçevesindeki yükümlülük ve sorumluluklarim çerçevesinde, Hirvatistan Cumhurbaskanligi görevime devam ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA