Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP Dediginiz CHP Degildir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, CHP’yi elestirerek, "Hiçbiri kendisi degildir. CHP dediginiz CHP degildir. Bu tabela altinda toplananlar da bilhassa su anda bir titan zincirinin halkalari, rantiye çarkinin dislileri haline gelmislerdir. Herkes kendi ihtirasinin pesindedir" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP Dediginiz CHP Degildir'
Cumhurbaskani Erdogan, Van’da partisi tarafindan Besyol Meydani’nda düzenlenen mitingde partililere seslendi. Dün Hakkari’den dönerken yolda geçirdigi trafik kazasinda vefat eden AK Parti Van Il Yönetim Kurulu üyesi Bilal Eryigit’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakinlarina bassagligi dileyen Erdogan, "Van’da sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Özü sözünden, sözü özünden ayrilmayan, Hakk’in ve hakikatin sehri divanda sag olsun bizi bagrina basti. Geçtigimiz mayis seçimlerinde Cumhurbaskanligi‘nda yüzde 38 oy oraniyla sahsima verdiginiz destek için sizlere tesekkür ediyorum. Mayis seçimlerinde karsimizdaki CHP adayi etrafinda birlestiler. Ülkemizde tek parti fasizmi döneminin acilarini bilmeyen, yasamayan ve dinlemeyen yoktur. Yeniden bu zihniyeti diriltmek için var gücüyle çalisan CHP ve adayini getirip sizlere de dayattilar. Sizlerin kapinizin önünden geçmeyecek isimleri, iradenize ipotek koyarak Meclise tasidilar. Hatta cumhurbaskani yapmak istediler. Bu oyuna alet ettiler. Tek parti fasizminin temsilcisi CHP ve kiyafetsiz yöneticilerinin ihtiraslarina kurban ettiler. Bugün ayni oyunu yine sahnelemenin pesindeler. Ifadelerle gizlemeye, saklamaya, gözlerden kaçirmaya çalistiklari ittifaklarla sizlerin iradesini bir kez daha satiliga çikarttilar” dedi.



"Mutfakta konusanlarin sonunu gördük, ama balkondan konusanlar çok sükür karsimizda" yazili pankarti okuyan Erdogan, konusmasina söyle devam etti:

“Kazanmak için kaybettirmek için çalisma mantigini devreye soktular. Iste bu milletin akliyla alay ettiler. Isin içine deste deste paralarin da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bagirarak çagirarak, yalan üstüne yalan söyleyerek, arsizca etrafa saldirarak, kibirle milleti asagilayarak kimse kendini bu kirden arindiramaz. Milletimiz bu sinsi ve kirli oyunlarin hesabini 31 Mart‘ta sandikta soracaktir. Utanma bilmeyen suratlara milli irade tokadini vuracaktir. Bugün burada milli irade tokadinin ilk seslerini duyuralim?”

Emniyette aldigi bilgilere göre alanda 55 bin kisinin bulundugunu söyleyen Erdogan, “Karanlik gündemlerine meze etmek isteyenlere hak ettikleri dersi vermeye var misiniz? Vanli iradesini sapkin ideolojilere, zübük siyasetçilere peskes çekmeye çalisanlara dur demeye var misiniz? Kendisi için degil emperyalistlere hizmet için enerjisini sömürenlerden kurtarmaya var misin? Iste benim gönüldasim, yoldasim, ahiretligim budur. Kardeslerim bu cografyayi büyük zorluklarla vatan yaptik. Vatanimiz olarak kalmasi için de çok fedakarlikta bulunduk. Son asrimizin her döneminde demokrasimiz gelismesin, kalkinmamiz gerçeklesmesin, ayaklarimiz üzerinde durmayalim diye basimiza musallat edilen bir musibet önümüze çikartildi. Bu musibet kimi zaman darbeler, kimi zaman cuntalar, kimi zaman siyasi ve ekonomik krizler, kimi zaman sosyal gerilim, kimi zaman terör eylemleri olarak karsimiza çikti. Kirli iç ve dis pazarliklari hep bunlara eslik etti. Simdi de ayni tablo ile karsi karsiyayiz. Bir yanda tarihi, demokrasi ve kalkinma hamleleriyle asirlik eksikliklerini tamamlayan, 2023 hedefleri ile egemenligini güçlendiren Türkiye’nin yüzyili vizyonu ile zirveye gözünü diken bir Türkiye var. Diger tarafta ise ülkemizi kendi güvenlik ve refah düzenlerine hizmetle mükellef gören emperyalistlerin israrla dayattiklari, istikrarsizlik ugruna aldiklari talimatlar geregi sahsimiza ve hükümetimize karsi emperyalistlerin basligina yeltenenlerin üstünü kazirsaniz alti ayni adrese çikar, hepsinin de ipleri ayni yerlerde toplanir. Son iki asirdir biz bu oyuna çok maruz kaldik ve maalesef çok da örselendik. Koskoca bir cihan devletinden geriye kalan bu vatan topragini bile bize çok gördüler” diye konustu.



"CHP dediginiz CHP degildir"

Muhalefeti de elestiren Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

“Hiçbiri kendisi degildir. CHP dediginiz CHP degildir. Bu tabela altinda toplananlar da bilhassa su anda bir titan zincirinin halkalari, rantiye çarkinin dislileri haline gelmislerdir. Herkes kendi ihtirasinin pesindedir. Öte yandan DEM Parti’de kimin iradesi kimin elinde belli degil. Bu yapinin gerçek anlamda bir siyasi faaliyetini, ülkenin ve milletin hayatini degistirecek bir programini, projesini ve gayretini gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü bu yapinin tek misyonu Türkiye’nin aleyhine olan ne varsa ona destek vermektir. Miras yedisinden partimizin eskilerine kadar ötekileri söylemeye gerek bile duymuyorum. Türkiye’de göz diktikleri için milli irade isportaciligina soyunan istismarcilara da eyvallah etmeyiz. Bu mücadelemizde en güçlü sekilde sizleri yanimizda görmek istiyoruz. Öyleyse simdi buradan öyle bir ses verin ki Van Gölü’nün etrafinda duymayan kalmasin. 31 Mart’ta Türkiye Yüzyil sehirleri için hazir miyiz? 31 Mart‘ta Türkiye Yüzyili sehirleri için kararli miyiz? 31 Mart‘ta gerçek belediyeciligi tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe, kadin kollari, gençler kapi kapi dolasmaya, birlikte Türkiye haritasinin tamamini Cumhur Ittifaki’nin renkleri ile boyamaya var miyiz? Insallah Ramazan-i Serif’i bayram gelmeden 31 Mart milli irade bayrami haline getirecegiz. Seçime az kaldi, bunun için hep beraber gece gündüz çok çalisacagiz. Rabbim hepinizden razi olsun" diye konustu.

Erdogan, 21 yilda güncel rakamlarla Van’a 168 milyar TL kamu yatirimi yaptiklarini belirttikten sonra partisinin adaylarini tanitarak destek istedi. Erdogan, daha sonra Hakkari’ye gitmek üzere Van’dan ayrildi.
Kaynak: İHA